USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «швидка допомога» працює неналежно, - МОЗ України

13 Лютого 2013 08:59
Про неналежну роботу екстреної швидкої допомоги на Волині та декількох інших областях України говорили у МОЗ України.

Екстрена медична допомога на Волині та ще в декількох інших областях України не працює належним чином. Про це говорили під час чергового засідання оперативного штабу МОЗ з питань запровадження Закону «Про екстрену медичну допомогу», що відбулась 12-ого лютого, інформує прес-служба МОЗ України.

Під час засідання заслухали доповіді членів штабу: директора Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ Миколи Хобзея, директора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф МОЗ Володимира Юрченка та начальника відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Михайла Стрельникова.

Зокрема проаналізували телефонних звернення на «гарячі лінії» в регіонах України. Експерти з`ясували, що на Волині, Житомирщині, Івано-Франківщині та Луганщині відповідну роботу не провели і що в цих областях «гарячі лінії» належно не працюють. Як відомо, МОЗ ініціювали створення «гарячих ліній» з метою інформування населення щодо роботи служби екстреної медичної допомоги. Громадяни телефонують до них та повинні мати можливість поставити запитання, що їх хвилюють, й отримати оперативну й вичерпну відповідь.

Також, під час засідання обговорили ситуацію щодо державної реєстрації центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіонах. На засіданні відзначили, що центри у Луганській, Хмельницькій, Одеській області та містах Київ і Севастополь досі не надали акти державної реєстрації.

Із керівництвом зазначених обласних управлінь охорони здоров'я обговорили шляхи вирішення проблемних питань. Робота в цьому напрямку продовжиться під час відеоконференції з регіонами на розширеному засіданні штабу, яке відбудеться в МОЗ України в п'ятницю, 15 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Галя Показати IP 13 Лютого 2013 14:56
Як на мне, то брехня, що неналежно...Я викликала швидку, як треба було, дуже скоро приїхали, чемні, кардіограму, уколи робили, (безплатно). Правда один раз медсестра якась тормознута була. А лікар - нормальна, навіть дуже.Все розказала, заспокоїла...
Лучанка Показати IP 14 Лютого 2013 04:04
Я знайшла ту "гарячу лінію" на сайті обладміністрації. Це телефон 730501. Він став гарячим 22 січня цього року. Але по ньому швидку не викличете. По ньому ви можете сказати, що думаєте про реформу "швидкої", а вам розкажуть як цю реформу проводять. Взагалі то дуже цікавий критерій оцінки роботи медичної контори - не по таму як вона лікує, а по тому, як до неї дзвонять, щоб поцікавитись, як ідуть справи, що чути новенького, або викласти свої роздуми по глобальних питаннях.
Ольга Показати IP 17 Лютого 2013 23:16
В 18.45 надійшло звернення на 103, що в с. Зміїнець біля бару побили хлопця, в результаті чого він лежав без свідомості. Диспетчер, навзамін того, щоб направити медичну допомогу, дала номер телефону районної швидкої допомоги, куди з мобільного телефону було важко зателефонувати. В цей час людина перебувала без свідомості! Відповідно до Закону України "Про екстренну медичну допомогу" Луцька швидка допомога повинна була прийняти цей виклик. Прошу прийняти відповідні заходи до цього диспетчера, інакше буду звертатись за прийняттям відповідних заходів до Обласного відділу здоров"я. Луцькі медики виявили халатне ставлення до цього питання.
Ірина Показати IP 28 Лютого 2013 18:58
то скажіть: як дзвонити у швидку і у невідкладну? з простого телефону, і з мобільного! яка різниця між ними обома?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus