USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Спецтехніка й місцеві жителі у ролі мігрантів: як відбуваються навчання силовиків на Волині

12 Листопада 2021 12:34
Неподалік кордонів України з Польщею та Білоруссю нацгвардійці, прикордонники та працівники Нацполіції відпрацьовують спільні дії, як протистояти незаконному проникненню великих груп мігрантів.

Як розповів Суспільному Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, силовики наразі не виключають ймовірності, що мігрантів можуть скерувати на кордон із Україною.

У рамках навчань щодо можливих порушень на державному кордоні розгорнули польовий табір прикордонної комендатури швидкого реагування.

«Дистанція до державного кордону Польщі – один кілометр. В іншому напрямку, за два кілометри, пролягає кордон із Білоруссю», – розповів начальник штабу прикордонної комендатури Віталій Рижак.
До навчань також залучили місцевих жителів, які грали роль мігрантів і допомагали силовикам та прикордонникам у відпрацюванні дій в разі масового прориву через кордон.

Під час навчань силовики та прикордонники живуть у наметах, які розраховані на 10-20 людей. На території облаштували пункт управління і спецзв’язку.
Приїхали до табору на кордоні голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та голова МВС України Денис Монастирський.

«Наразі ми не бачимо, щоб у нас завтра розвинулася така міграційна криза, як на кордоні Польщі, Литви та Білорусі», – зазначив голова Держприкордонслужби.

Як розповів Міністр внутрішніх справ України, цього року на кордоні планують облаштувати інженерні споруди на ділянках, де можливе масове пересування мігрантів.

«Ідеться про встановлення загороджувальних засобів у вигляді сітки єгози та паркана, що може стримувати пресування мігрантів», – додав Денис Монастирський.

Скільки триватимуть навчання, наразі невідомо. Зі слів Міністра внутрішніх справ, через два тижні до силовиків долучаться також представники тероборони.
На 14 жовтня заплановано велику нараду щодо міграційної кризи, на яку зберуться міністри України та посли Польщі й Литви.

Нагадаємо, дії Олександра Лукашенка у Білорусі спровокували міграційну кризу на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів уранці 8 листопада зафіксували очевидці в прикордонному районі Білорусі. Вона рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зелебобик Показати IP 12 Листопада 2021 12:46
Да кому вы нужны? Кто к вам попрется?
Він до Зелебобик Показати IP 12 Листопада 2021 13:12
Пуйло може припертись, наприклад)
Зелебобик до Він Показати IP 12 Листопада 2021 14:18
А понятно. В дурдоме всё по плану
Всезнайко Показати IP 12 Листопада 2021 13:03
Дивіться щоб ті місцеві за бугор не чкурнули)
Валеріій Показати IP 12 Листопада 2021 15:32
Якщо до цього часу силовики не були готові до непередбачуваних подій,то одноразове навчання не зробить їх професійнішими.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus