USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тролейбусники ігнорують рішення суду і продовжують страйкувати

21 Травня 2010 11:37
Працівники Луцького підприємства електротранспорту звернулися до Кабміну, Президента, Генеральної, обласної та міської прокуратур – вони незадоволені невиплатою заробітної платні у повному об’ємі.

Луцькі тролейбуси і маршрутки № 9 і 15 19 травня мали вийти зі страйку на роботу. З’явитися на маршрутах вони повинні були згідно з постановою Луцького міськрайонного суду. Проте цього не сталося.

Рішення ґрунтується на законах про порядок вирішення колективних трудових спорів, а також про транспорт, який забороняє страйкувати працівникам підприємств пасажирського транспорту.

Головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Святослав Гавура розповів, що першу частину субвенції - один мільйон 400 тисяч гривень, які отримали у минулу п’ятницю, відразу перерахували на зарплатні картки працівникам. Тролейбусникам виплатили заборговану заробітну платню за грудень і майже всю платню за січень.

Другу частину субвенції - один мільйон 400 тисяч гривень, очікують на підприємстві із дня на день. Гавура назвав ймовірну дату отримання субвенції – вівторок наступного тижня. Він додав, що дисциплінарних стягнень із тролейбусників, які за рішенням суду мали вийти на роботу, не було.

«Слюсарі-ремонтники працювали, готували транспорт. Але кондуктори і водії відмовилися йти на маршрути через невиплату заробітної платні», - сказав головний інженер підприємства.

Голова профкому підприємства електротранспорту Віталій Герасим’юк розповів, що люди не вийшли на маршрути через те, що заробітну платню їм виплатили лише за грудень і частину січня.

За словами голови профкому, за січень люди отримали по 800-900 гривень, хто як. Їх двічі обдурили, тому що вже другий раз після страйків виплачують лише частину заробітної платні, але не всю платню. І працівники депо змушені були страйкувати знову, аби добитися своїх грошей.

Тепер працівники Луцького підприємства електротранспорту вийдуть на роботу лише тоді, коли їм заплатять усю заборговану заробітну платню.

На противагу рішенню Луцького міськрайонного суду про вихід на роботу тролейбусники подали зустрічну заяву до Апеляційного суду. У ній йдеться про те, що страйк був вимушеним явищем. Мовляв, спробуйте ви посидіти п’ять місяців без заробітної платні.

Також, за словами Віталія Герасим’юка, від імені профкому підприємства вони звернулися за допомогою до Кабінету Міністрів та Президента. А від імені усіх працівників Луцького підприємства електротранспорту вони подали заяву до Генеральної прокуратури.

21 травня схожі звернення потрапили до обласної та міської прокуратур. Незадоволення тролейбусників підкріплюється списком із підписами. Стороною, від якої вони вимагають виплату заробітної платні виявилося Луцьке підприємство електротранспорту.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патрикеєв не може сказати, коли друга частина субвенції прибуде до Луцька. Щодо подань тролейбусників до суду та прокуратур він сказав коротко «Хай подають».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 21 Травня 2010 13:34
нехай стоять до повної виплати та підвищення зарплати на 30 %.... держава користувалася БЕЗКОШТОВНО грошима тролебусників, тож нехай платить відсотки...
Володимир Показати IP 21 Травня 2010 19:50
Правильно роблять. Тільки після повної виплати.
Zevs_Isver Показати IP 21 Травня 2010 20:13
если всякие законы обязуют людей работать без выплаты заработной платы - то в ГРОБУ я видел такие законы и всех керовников что такое допускают - тоже
bb Показати IP 22 Травня 2010 09:37
Правильно роблять...хай суд тоді сам сідає і надає послуги....безплатно
м Показати IP 22 Травня 2010 15:54
Звідки взяти гроші, якщо перевозять безкоштовно?! Ліквідувати треба пільги на проїзд, а малозабезпеченим видавати доплату на проїзд!!! А коли незрозуміло що, то і гроші десь діваються. Так буде допоки вигідна ця схема києвським мужновладцям
Комент Показати IP 22 Травня 2010 23:19
Тримайтесь до останнього!!!Ми з вами!Тыльки так можна чогось добитися!!!
OrestN Показати IP 22 Травня 2010 23:41
Я теж підтримую рішучість тролейбусників добитись повної перемоги! Нехай ті недолугі можновладці продають свої Майбахи і Хаммери і розплатяться з людьми. Я чув від пенсіонерів, що вони не проти платного проїзду для пенсіонерів, вони ліпше б отримували гроші на місячні проїздні на тролейбуси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus