USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Три мільйони боргу: луцька цукроварня судилася через ціну на газ

8 Січня 2022 07:29
Договірні відносини ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та столичного постачальника газу ТОВ «Ю.КОМОДІТІЗ» завели до суду. Спір розглянули в Господарському суді Волинської області. Сторони судилися через місячну ціну на газ. Зі слів представників луцької цукроварні, вартість блакитного палива була завищена.

Угоду на постачання газу підписали ще у 2020 році, тоді ціна на блакитне паливо цукровому заводу сподобалася. Відповідно до домовленостей, вартість газу на кожен наступний місяць мали би визначати за додатковою угодою. Згодом сторони не дійшли згоди щодо ціни на газ на черговий місяць. Проте офіційно співпрацю не припинили, тож Гнідавський цукровий завод продовжував отримувати блакитне паливо від Ю.КОМОДІТІЗ, за яке не заплатив. Цукроварня визнавати борг відмовилася, нагадала, що 10 мільйонів гривень заплатила ще торік влітку, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Представниця ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» Ірина Масіч розповіла: «Вважаємо, що така позиція нашого позивача не є достовірною, оскільки ми сплатили 10 мільйонів нашої заборгованості. Вона сплачена ще в липні. Тому борг у розмірі 13 мільйонів гривень не відповідає дійсності».

Представники столичного постачальника блакитного палива зауважили: якщо на цукроварні вирішили припинити співпрацю, то мали би повідомити про це та відмовитися від споживання газу.

«В частині регулювання правовідносин щодо постачання природного газу не передбачено можливості постачання газу за умови, що сторони не досягли згоди з усіх істотних умов договору, – сказав представник Ю.КОМОДІТІЗ Юрій Лебедєв. – Сторона відповідача добросовісно споживала газ, а вже пізніше, протягом судового процесу, чомусь намагається зробити вигляд, що робила це недобросовісно».

Справу вже розглянули в першій інстанції. Волинська феміда стала на сторону місцевої цукроварні. Та чи буде Ю.КОМОДІТІЗ оскаржувати вирок суду? Представники компанії запевняють: варто дочекатися мотивувальної частини рішення, а вже тоді діяти.
Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що влітку лучани стикнулися з тим, що чорний дим з труби, розташованої на території цукрового заводу, стало видно здалеку. Щоранку мешканці прилеглих мікрорайонів стирали з припаркованих автівок кіптяву і не знали, чим дихають вони самі та їхні діти. Завод використовував мазут як пальне.

Читати ще: Нове екологічне лихо? Лучани скаржаться на їдкий дим із цукрового заводу

У серпні луцькі депутати підготували звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, аби вирішили проблему із забрудненням повітря викидами Гнідавського цукрового заводу.На звернення Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України надіслало відписку.

Натомість у листопаді ми повідомляли, що жителі мікрорайонів Вересневе та ЛПЗ скаржаться на білий пил невідомого походження. Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль, який проживає на Вересневому, він особисто стикнувся з цією проблемою: часточки білого масляного пилу невідомого походження осіли на його автомобіль, а позбутися розводів не вдалося навіть на автомийці.

Читати ще: Білий осад на авто: Держпродспоживслужба перевірила якість повітря біля підприємств Луцька, порушень не знайшли
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 8 Січня 2022 13:41
газова мафія в Україні на чолі з Нафтогадьом України обнагліла вже давно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus