USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Це абсурд», - Григорій Пустовіт про невдалу спробу відкликання депутатів міськради

3 Лютого 2018 10:50
Керівництво БПП, що ухвалює рішення про відкликання депутатів іншої партії та люди, які підписувалися під відкликанням за гроші: виконувач повноважень Луцького міського голови ініціативу відкликання депутатів міськради назвав абсурдом.

Про це йшлося під час ефіру програми «Протилежний погляд LIVE» на телеканалі «Нова Волинь» 2 лютого.

«Коли ми говоримо про відкликання депутатів і кажемо «громада прийняла рішення», давайте не маніпулювати фактами. По-перше, відкликання – це велика ганьба усій нашій українській партійній системі», - зауважив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Ганьба, з його слів, полягає в тому, що збирається керівництво партії БПП «Солідарність» і ухвалює рішення про те, щоб відкликати депутатів з «Радикальної партії Олега Ляшка».

«Другий момент – це те, що коли почали збирати підписи, виникла дивна ситуація. До прикладу, мешканці округу, які обрали депутатом Євгенія Ткачука, стали на його захист, зате ті, хто проживає в районі Вишкова, Вересневого, кілька чоловік, сказали, що вони категорично проти Євгенія Ткачука як депутата», - зауважив секретар міськради, пояснюючи абсурдність ситуації.

Також він нагадав, що підписи щодо відкликання депутатів збирали за гроші. Так, люди приходили в міськраду за довідками про те, що вони підписалися, зі словами «дайте, бо інакше мені гроші не дадуть».

Він відзначив, що рішення суду продемонструвало, що дії виборчої комісії виявилися цілком правильними і на сьогодні процес відкликання депутатів завершено. Щодо можливої касаційної скарги на це рішення, він зазначив, що касація займає довгий час і суд її може взяти до розгляду за 1,5-2 роки. Тобто, до часу розгляду справи у касаційному суді завершиться термін повноважень депутатів міськради. Отже, він не бачить сенсу розглядати це питання у суді надалі.

Нагадаємо, режисери відкликання депутатів Луцької міської ради (зокрема, Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука) найняли 92 людини для роботи в палатках.Курували це члени обласного осередку БПП «Солідарність». Здійснювали процес із численними порушеннями, після чого ТВК припинила ініціативу відкликання. Втім, «Континіум» розпочав судову тяганину й програв справу у Луцьку. Варто відзначити й те, що, віддаючи свій голос за відкликання депутатів, чимало людей навіть не знали, кого відкликають. А все тому, що людей організовано залучала «Солідарність», про що відверто казали й самі містяни. Були й ті, хто був введений в оману і не чув про відкликання, а свій підпис ставив з думкою, що підтримує «Континіум». За це люди отримували кошти, а окремі розповідали, що вони «на зарплаті» в Артема Запотоцького.

У підсумку, голова ініціативної групи щодо відкликання депутатів Луцької міської ради, яке організували за фінансування «Континіуму» та нардепа Степана Івахіва, програв апеляцію у Львівському апеляційному адміністративному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2018 11:30
Давайте вибори мера, і тоді почнеться порядок, хоч якиїсь. Бо те що робиться зараз - це абсурд. А сьогодні в річницю смерті Миколи Романюка, можна ще раз сказати "ВІН БУВ СПРАВЖНІМ МЕРОМ, ВІД НАРОДУ". Погано, що люди почирають розуміти і цінити тільки тоді, коли втрачають.
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2018 13:54
Мер був класний, і заступникі його які класні - скандаль інтріга раследованіє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus