USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

БПП «Солідарність» зганяє людей для звірення підписів за відкликання депутатів

9 Серпня 2017 20:53
Для відкликання п’яти луцьких депутатів, проти яких виступає олігархічна група «Континіум», залучили партійну сітку людей із «Солідарності», яких збирають групами та ведуть звіряти підписи у Луцьку виборчу комісію. Окрім того, голова комісії Леонід Будцев ігнорує бажання членів комісії перевірити підписи законним способом, а робить це самочинно.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Так, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний й більшість це підтримала, але голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу, сказавши, що не зрозумів суті пропозиції й оголосив перерву.
Чергове засідання мало відбутися 9 серпня о 17:00.

Однак, вже із самого ранку члени партії «Солідарність» мобілізували свої політичні сили та почали зводити людей групами, аби вони завірювали підписи.

Одна із тих, кого привели, – лучанка Таїсія Юріївна.

Коли вона зайшла у приміщення, то у неї поцікавилися, чи ставила вона свій підпис за відкликання одного депутата чи за п’ятьох. Цього жінка старшого віку не знала й перепитала у «старшої», яка її привела. Та підказала – за відкликання всіх. Тоді їй показали списки «відкликанців» та запропонували підписатися під бланком, мовляв, саме її підпис там є. Пані Таїсія особливо не розглядала підписи, а одразу запитала, де їй підписатися, вочевидь, у жінки був поганий зір. Після того, як їй показали пальцем – вона підписалася.

Варто зазначити, жінка мала із собою витяг із реєстру виборців щодо особистих даних, однак вона не знала, що це, адже за неї все робила куратор.

На запитання, чи зверталася вона в реєстр виборців – відповісти не змогла.

«Я не знаю про що ви, я не розумію. Ось, зі мною «старша», в неї запитайте. Нас всіх зібрали на Волі в офісі «Солідарності», там ми все самі писали, що нам казали. Там на столі були зразки й по бланку писали заяви», - пояснила жінка.

Коли у неї запитали скільки за це пообіцяли заплатити, то так звана «старша» швидко потягнула свою підопічну за руку та пішли геть.

Зауважимо, що завіряв підписи поліцейський, який теж не знав на підставі яких постанов Кабміну він це робить, а пояснив так: «Мені керівник із міськвідділу сказав, я і роблю».

Серед тих, хто приходив звіряти підписи, були й молоді люди. Вини йшли без кураторів, однак весь час читали інструкції з телефону в групі «Андрій Вибори» у додатку «Viber».

Як зауважив адвокат Святослав Туз, голова комісії проводить перевірку в незаконний спосіб, адже комісія ще не ухвалила процедуру, відповідно до якої визначатиме чи підписи справжні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Душман Показати IP 9 Серпня 2017 21:03
Давай позачергові вибори !!!
Читач Показати IP 9 Серпня 2017 21:10
Як то кажуть: якщо Мухамед не іде до гори , - то гора йде до Мухамеда
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2017 22:08
Однозначно потрібні позачергові вибори,... І повилітають ті перебіжчики були з ткачуками з ради, а ж гай буде шуміти !!!
Анонім до Лучанин Показати IP 9 Серпня 2017 23:34
І буде тебе далі споювати порошенківський Нестерук паленою горілякою!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus