USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Чергова поразка Івахіва: суд не дав «Континіуму» позбутися неугодних депутатів Луцькради

25 Січня 2018 13:07
Голова ініціативної групи щодо відкликання депутатів Луцької міської ради, яке організували за фінансування «Континіуму» та нардепа Степана Івахіва, програв апеляцію у Львівському апеляційному адміністративному суді.

Про це інформував радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у Фейсбуці 25 січня. Він зауважив, що голова, так званої ініціативної групи, депутат Артем Запотоцький (а насправді - Степан Івахів та «Континіум») програли і привітав із виваженим та справедливим рішенням суду.
Адвокат Ірина Чебелюк, яка представляла інтереси депутатів, розповідає, що постанова, фактично, лишилася без змін.

«Загалом цю справу розглянули на попередньому засіданні 16 січня. Сьогодні лише відбулися судові дебати. Артема Запотоцького на засіданні не було. Його представники в своїх виступах говорили лише те, що попереднє рішення вважають незаконним і все. Далі була прийнята постанова. Нею частково задовольнили апеляційну скаргу. Йдеться про те, аби в постанові окружного адмінсуду змінити частину мотивів у відмові задоволення позову. Фактично відмову їм лишили без змін, лише має бути інше пояснення цієї відмови. Це абсолютно не впливає на суть рішення», - коментує адвокат.

Судову тяганину з боку олігархічної групи «Континіум» та їхніх поплічників депутат Луцької міської ради Олександр Козлюк називає конвульсіями у спробі захопити владу в місті будь-якими способами.

«На цьому засіданні я не був, адже Запотоцький позивався саме до виборчої комісії. Нас залучали, як третю сторону. Але я бачу, що вони досі не можуть вгамуватися і хочуть здійснити революцію в місті та захопити владу. Але у них це не вдасться і ці конвульсії рано чи пізно припиняться. Їм вже не вдалося довести до остаточного занепаду ДКП «Луцьктепло» завдяки фірмі «Тепелен», яка представляє інтереси «Континіуму».

Вони майже не мають підтримки в Луцьку, тому й намагаються різними юридичними хитрощами досягнути своєї брудної справи. Але наголошу, що ніколи такого не було, щоб меншість диктувала умови більшості і мною не буде керувати «Континіум». Я живу для лучан, обраний від лучан і працюватиму для свого округу і міста загалом», - наголосив депутат.

Крім того додав, що із самого початку справа Івахіва щодо відкликання депутатів велася брудними методами, адже підписи збирали з порушеннями. Також обманювали виборців і наговорювали неправду на депутатів, каже Олександр Козлюк, мовляв, вони порушували закон, але жодних адміністративних чи кримінальних справити проти 5 депутатів немає.

Нагадаємо, режисери відкликання депутатів Луцької міської ради (зокрема, Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука) найняли 92 людини для роботи в палатках. Курували це члени обласного осередку БПП «Солідарність». Здійснювали процес із численними порушеннями, після чого ТВК припинила ініціативу відкликання. Втім, «Континіум» розпочав судову тяганину й програвав справу у Луцьку.

Варто відзначити й те, що, віддаючи свій голос за відкликання депутатів, чимало людей навіть не знали, кого відкликають. А все тому, що людей організовано залучала «Солідарність», про що відверто казали й самі містяни. Були й ті, хто був введений в оману і не чув про відкликання, а свій підпис ставив з думкою, що підтримує «Континіум». За це люди отримували кошти, а окремі розповідали, що вони «на зарплаті» в Артема Запотоцького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus