USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Києві побили 81-річного творця «Мрії», серед нападників – поліцейські

3 Січня 2019 11:14
У Києві 2 січня п’ятеро осіб, в тому числі поліцейські, побили авіаконструктора заводу «Антонов» 81-річного Віктора Ковальського. Чоловіка запідозрили в тому, що він нібито валютний шахрай, який обдурив одного з нападників.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Ковальський 47 років працює авіаконструктором. Він – один із творців Ан-74 і знаменитої «Мрії». Того вечора він повертався з роботи і виходив із метро Шулявська. Портфель з кресленнями ще був цілий, а ручка невідірвана. Аж раптом підбіг чоловік і вхопив за руку. «Він каже: «Прикурити». Я кажу: «Я не палю». Запальнички немає – відпусти. Тут же, як я сказав відпусти, хотів вирватися, на мене посипалися удари ззаду і по голові», – розповів конструктор.

Спочатку 81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися поліцейські. Свідки і номер патрульної машини запам’ятали – 4435. На постраждалого наділи наручники і потягли в поліційне авто. Тільки коли порвали його портфель і поглянули, що там, зрозуміли: схопили не того. Тоді й розкрилися мотиви нападу.

Свідки розповідають: на авіаконструктора вказав невідомий у червоній куртці. Він же привів з собою приятелів і поліцію, які запідозрили, що потерпілий – валютний шахрай. «Цей у червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Начебто його кинули на 10 тисяч доларів. Показали на мене. Але це вже потім з’ясувалося. Я про це не знав», – додав Ковальський.

Авіаконструктор дістав струс мозку, йому ушкодили зуб і спину. Сусід, який прибіг на допомогу, каже: швидку викликали перехожі, бо поліція травми ігнорувала. Родичі побитого розповідають: на місце виїхали навіть слідчі з Солом’янського району Києва, але до останнього трималися версії, що Віктор Ковальський – валютний шахрай. «Коли батько сидів в поліцейській машині, він говорить, що робити: зараз його відвеземо в слідчий ізолятор і будемо його катувати, вибивати з нього правду», – зазначила донька потерпілого Вікторія Ковальська.

Журналісти безуспішно намагалися отримати коментарі від чоловіка в червоній куртці і патрульної поліції. У Солом’янському райуправлінні послалися на те, що інцидент трапився без їх присутності, а у патрульних – інше начальство. Потерпілий написав заяву в правоохоронні органи. За фактом події відкрито кримінальне провадження.

Як повідомлялося, у Львові поліцейський на "євроблясі" збив на смерть жінку та втік з місця ДТП. Дещо раніше на Полтавщині четверо п'яних поліцейських побили перехожого та відібрали у нього гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бо Показати IP 3 Січня 2019 13:04
понабирали всяких бандюків в ту поліцію от і маємо...
Мвс Показати IP 3 Січня 2019 13:14
Скільки це буде тривати,ні одного дня без ідіотизму поліції,позорище,скоро народ буде їх виловлювати і наказувати!!!!!
Україна-руїна Показати IP 3 Січня 2019 13:49
У нас у владі, поліції, судах.... кругом психічно- хворі люди на гроші , на крадіжки і т.д. від села і до міста, до столиці.... В нас не країна , а психушка 42-мільйонна. При прийнятті на роботу любого рангу депутата чи державного чиновника потрібно вимагати довідку від нарколога і психіатра- медичну довідку ф № 113/8
Анонім Показати IP 3 Січня 2019 16:01
реформа від авакова набирає обороти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus