USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Львові досі не вивезли понад 5 тис. тонн сміття

9 Липня 2017 13:18
231 майданчик зі сміття за станом на ранок 9 липня залишається у Львові перенакопиченим. Про це розповів заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, інформує прес-служба Львівської міської ради.

За попередню добу з міста було вивезено 567 тонн ТПВ, з них – 282 тонни – за угодами, які перевізники мали укладені раніше, і 285 тонн – за домовленостями, які уклали після комісії з питань ТЕБ і НС.

Станом сьогодні на ранок у місті з 1237 майданчиків житлового фонду перенакопиченими є 216 майданчиків, що становить 17%. У розрізі районів: Шевченківський – 66 не вивезених майданчиків, Залізничний – 16, Франківський – 72, Сихівський – 62. Очищені всі майданчики у Галицькому та Личаківському районах.

Серед бюджетних установ з 221 майданчика перенакопиченими є 15 майданчиків (з них: 5 – біля закладів освіти, 10 – біля закладів охорони здоров’я), а це 7% від загальної кількості. А це – 150 тонн.

На перевантажувальних станціях знаходиться 3 тис. тонн не вивезеного сміття. Загалом у місті – 5310 тонн.

Як відомо, проблему львівського сміття загострила пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні 2016 року, після якої на полігоні припинили відвантажувати відходи. Через ситуацію зі сміттям діяльність міського голови піддавалася критиці з боку президента і прем'єра, буцімто Садовий "за два з половиною мерських строки не зміг вирішити найгостріше комунальне питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України".

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

І це, на жаль, далеко не усі випадки несанкціонованого скидання сміття родом зі Львова на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus