USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Медведчука та Марченко знайшли яйця «Фаберже» та золото: які коштовності кумів Путіна хочуть арештувати

19 Квітня 2022 16:06
Правоохоронці під час обшуків у маєтках затриманого нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко виявили близько 100 картин, антикварні речі, а також мисливську гвинтівку, пістолет BUL, 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки та яйця «Фаберже».

Усе виявлене майно арештують та передадуть АРМА, інформує ТСН.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, обшуки у будинках кумів президента РФ провели 18 квітня на територіє Києва та Київської області.

Сума виявленого майна наразі встановлюється.

«Слідчі Головного слідчого управління за оперативного супроводу працівників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції здійснюють досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина народного депутата Віктора Медведчука», – йдеться у повідомленні.

Офіс Генерального прокурора вже готує клопотання про накладання арешту. Надалі арештовані активи будуть передані в управління до АРМА.

«Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури», – повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань.

Також зазначається, що раніше вже були арештовані три квартири, два майнових комплекси, один будинок, офісне приміщення, коштовності, предмети мистецтва та транспортні засоби Медведчука і його дружини.

Нагадаємо, ввечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання кума Путіна, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Згодом Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на полонених українців.

Читати ще: Марченко звернулась до Путіна, аби допоміг звільнити свого кума. Згадала і скандальних луцьких братів-комуністів

18 квітня колишній нардеп звернувся до Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Попри те, що у Кремлі бачили звернення Медведчука до президентів Росії та України, прохання обміняти його на тих, хто перебуває в Маріуполі наразі залишилось без жодної реакції.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фаберже Показати IP 19 Квітня 2022 17:56
Підозрюю шо незабаром на складі речових доказів тихо без галасу появляться приблизні копії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus