USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі ухвалили постанову про санкції на агропродукцію з РФ і Білорусі

8 Березня 2024 16:29
Польща ухвалила резолюцію про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російського та білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції в ЄС.

Про це повідомляє Польське радіо в п’ятницю, 8 березня.

«Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російських та білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу. У резолюції польський Сейм наголошує на тому, що імпорт сільськогосподарської продукції з Росії та Республіки Білорусь продовжує приносити величезні доходи виробникам, торговцям і бюджетам цих країн. Нижня палата парламенту Польщі закликає Єврокомісію запровадити санкції на імпорт російського та білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Євросоюзу», – йдеться в повідомленні.

«За» проголосував 441 депутат, іще двоє утрималися від голосування.

Читати ще: Журналісти показали, як фури з російською агропродукцією прямують із Білорусі до Польщі

Польські політики зазначили, що резолюція «відповідає потребам польських та європейських фермерів, є голосом польського парламенту... посилює позицію польського уряду в переговорах з Європейським Союзом (та – ред.) закликає Євросоюз повернутися до правил, які діяли в торгівлі з Україною та іншими країнами поза межами Союзу до початку повномасштабної війни, що відповідає основним вимогам польських фермерів».

«Це наш моральний обов’язок – припинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності Росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною. Ба більше – російський імпорт може містити зерно, вкрадене з окупованих територій України», – зазначається в документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 8 Березня 2024 17:22
і в чому полягають ті санкції ? зменшити імпорт на 5 % ?
Ірина Показати IP 8 Березня 2024 18:03
Так не возили би поляки, то й імпорту б не було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus