USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Українські полярники поділилися унікальним відео з антарктичними пінгвіненятами

4 Лютого 2024 00:17
Українські полярники вперше виклали запис із антарктичними пінгвінами та їхніми малюками.

Про це повідомили в Націоналному антарктичному науковому центрі.

Антарктичних пінгвінів також називають чінстрапи (від англ. chin strap) чи бородані через тонку чорну смужку, що перетинає біле підборіддя. Вони вважаються наймасовішим видом в Антарктиці (близько 7,5 млн пар).

«Шлюбний сезон у цих птахів зазвичай починається в жовтні-листопаді. Відкладають два яйця, рідко – одне чи три. Трохи більше ніж за місяць з них з'являються пінгвіненята. Спершу вони вкриті світло-сірим пухом, який з часом темніє на голові, крилах та спині. У висиджуванні яєць та опіці за дітьми беруть участь обидва партнери по черзі», – розповіли полярники.

Читати ще: Біля станції «Академік Вернадський» з’явилися перші цього року пінгвінята

Відео з пташенятами зробив біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко під час роботи на острові Бут, що розташований в районі «Вернадського». Цього року там народилося вже 15 чінстрапенят.

Читати ще: У США вилупилося рідкісне імператорське пінгвіненя

«На нашому острові Галіндез антарктичні пінгвіни здебільшого гостюють, та й то – нечасто. А от на Буті, який на 20 км північніше, гніздує їхня невеличка колонія, – додали українські полярники. – І що примітно – саме тут одночасно гніздують усі три види пінгвінів роду Pygoscelis, які зустрічаються в нашому районі: субантарктичні, антарктичні та Аделі. Інколи українські біологи зустрічали таке сусідство трьох видів і на інших островах, але радше як виняток. А отак, щоб всі разом щороку гніздували поруч й успішно виводили пташенят – це лише на Буті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus