USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український народ здатний прожити без підконтрольних ФСБ соцмереж, - Порошенко

21 Травня 2017 15:23
Президент Петро Порошенко впевнений у правильності припинення роботи в Україні російських соцмереж. Про це він сказав під час виступу з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили», інформує ТСН.

Глава держави повідомив, що підпише закон про заборону георгіївської стрічки, коли він надійде йому на підпис з Верховної Ради.

«До речі, і без підконтрольних КДБ-ФСБ соціальних мереж мій український народ теж здатен прожити. І, до речі, закон про заборону георгіївських стрічок я теж підпишу, щойно від надійде до мене з Верховної Ради», - сказав президент.

Порошенко додав, що Росія своїми діями сама «поставила цю стрічку поза законом». Він зазначив, що «обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі».

Президент також наголосив про тотожність нацистського та сталінського режимів. Він нагадав, що Парламентська асамблея ОБСЄ ще вісім років тому ухвалила дуже важливу резолюцію щодо цієї тотожності і запропонувала спільний день пам'яті жертв сталінізму і нацизму.

"Ось чому, якщо дехто не зрозумів, протягом останніх трьох років в Україні ми разом проводимо декомунізацію. І ось чому відбувся так званий ленінопад, і ось чому очистилася карта України від імен її катів і душогубів, і ось чому оновилися таблички з назвами вулиць. Бо комустичним ідолам нема і не буде місця в нашій країні", - додав український президент.

Нагадаємо, 16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб.

ЧИТАТИ ЩЕ: «НЕВКОНТАКТІ»: ЯК АНТИРОСІЙСЬКІ САНКЦІЇ ВПЛИНУТЬ НА ВОЛИНСЬКИЙ БІЗНЕС

Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАБОРОНА 1С В УКРАЇНІ МОЖЕ БУТИ ЧИЇМОСЬ ЛОБІ, - ІГОР ПАЛИЦЯ

Вчора через українські санкції акції «Яндекса» вже почали дешевшати.

Зазначимо, загалом у санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 21 Травня 2017 15:32
Ты б чего хорошего для людей сделал...
хтось Показати IP 21 Травня 2017 15:51
>Обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі. Отже, стрічки треба заборонити. >Одягнені в бронежилети бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі. Отже, шоломи потрібно заборонити.
Кіт Васька Показати IP 21 Травня 2017 15:58
Якщо у нашій країні більше немає проблем, які потребують нагального вирішення, і наше життя псують лише "ворожі" соцмережі", то я за нас дуже рада! P.S.: Хай би Пєця не забув і фабрики свої вивезти з " підконтрольних КДБ-ФСБ" земель.
остап Показати IP 21 Травня 2017 16:35
шлях тотальних заборон веде в нікуди((( Вчіть історію президенте!
чукча до остап Показати IP 21 Травня 2017 18:45
Колись анекдот такий був: "...чукча не читатель, чукча-писатель!".
Я Показати IP 21 Травня 2017 16:42
Ці стрічки і вк вже давно треба було заборонити,а не через 3 роки ця показуха явно для майбутніх виборів,тихенько заборонили сбушнікі і все,а то вот який я хороший...для людей щось роби,зарплати,пенції підніми...президент вирішує за мене в якій соц мережі мені сидіти,ивитись фільми,спілкуватись..я люблю Україну і мене в іншому ніяка соц мережа не переконає
777 Показати IP 21 Травня 2017 18:23
Так и без тебя, уп*рь ты шоколадный проживем. Причём легко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus