USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українці більше не зможуть вільно користуватися зарплатними картками

13 Червня 2018 09:30
Українцям заборонили вільно користуватися зарплатними картками, а також рахунками, на які нараховуються стипендії, пенсії, виплати на дітей та інші соціальні виплати, передає Корупція.Інфо

Про це йдеться в листі Нацбанку №25-110 / 55892, розісланому по банківській системі.

Його суть: якщо це зарплатна або студентська карта, то на неї мають надходити виключно зарплата або стипендія. І більше нічого іншого. Людина не може там зберігати інші свої заощадження (крім тих, грошей, що надходять від роботодавця або ВНЗ) або користуватися рахунком для грошових переказів. Це стало модно останнім часом: люди все рідше зустрічаються для передачі грошей один одному, а поповнюють рахунок товариша в найближчому платіжному терміналі готівкою або перекидають йому кошти через сайт банку (за допомогою систем інтернет-банкінгу).

В нацбанківському документі пояснюється: нові обмеження – не особиста примха НБУ, а лише виконання вимог нової редакції Податкового кодексу. Цим документом запроваджено оподаткування доходів, отриманих від депозитів – 15% від нарахованих банком відсотків. У поняття «депозити» чиновники вкладають всі рахунки – поточні та карткові в тому числі. Виключення з нового податку зроблені для рахунків, що використовуються для виплат зарплат, стипендій, пенсій, виплат на дітей та інших соцвиплат. І щоб відрізнити ці самі соцвиплати від усіх інших транзакцій, банкам тепер і буде наказано дотримуватися цільового призначення карт. «Тепер банки зобов’язані обмежувати суми зарахування коштів на банківський рахунок клієнтів в розмірі, відповідному його зарплаті, пенсії чи іншим соціальним виплатам. Оскільки нарахування відсотків на соціальні виплати не оподатковуються», – прокоментував нововведення головний економіст управління організації бізнесу банку «Національний кредит» Кирило Голоденко.

Фінансисти заздалегідь попереджають про нові проблеми. «Будь-які надходження на рахунок, крім зарплат пенсій і стипендій, фактично, заборонені. Людина не зможе отримати переказ по номеру своєї зарплатної картки від третіх осіб. Якщо такий переказ грошей все-таки відбудеться, то кошти потраплять на рахунок нез’ясованих платежів, і розбиратися з ними банку доведеться в ручному режимі, телефонуючи клієнтам. Цілком імовірно, що найближчим часом почне виникати безліч проблемних ситуацій», – розповів радник голови правління Євробанку Василь Невмержицький.

Людям, які звикли користуватися зарплатними або соціальними рахунками для переказу грошей в інтернеті, поповнення в платіжних терміналах або інших особистих цілей, рекомендують швидше з’явитися в банк і відкрити для цих цілей додаткові рахунки. Зазвичай це коштує 100-120 грн., Хоча багато фінустанов роблять це взагалі безкоштовно.

Те саме доведеться зробити і тим, хто звик брати в борг за зарплатними картками. Йдеться про овердрафт – випадках, коли банк кредитує людині один-два його оклади (під гарантію роботодавця) і зараховує ці кошти на зарплатну карту. Тепер ці кошти почнуть зараховувати на додатковий рахунок: людині дадуть можливість перекидати з нього гроші на картку і знімати в банкоматі. «Не виключаю, що деякі банки можуть скористатися ситуацією і спробують встановити комісію за переказ коштів з одного рахунку на інший (переказ грошей між рахунками зазвичай коштує 0,5-1% суми – Авт.). Однак у загальній масі фінустанови не стануть ризикувати репутацією і лояльністю клієнтів», – резюмував Невмержицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Любі свині Показати IP 13 Червня 2018 09:37
Коли собаці немає що робити, вона я*ця лиже ( це про владу )....
Туз Показати IP 13 Червня 2018 09:41
У нас бл*ть все як не в людей.
українець до Туз Показати IP 15 Червня 2018 08:08
Таваріщ Ж*д Гройсман ми теж хитрі як ваше к*дло і вміємо відкривати рахунки та картки за кордоном та мати Україну в д*пі як і ви патріоти.
DimazZz до українець Показати IP 16 Червня 2018 08:39
Які вони, в дупу, патріоти? Вони не більше, ніж звичайне бидло, яке давно вже час ліквідувати, аби народу врешті решт стало краще жити. А Гройсман взагалі шмата в штанях - пика як у зажерливої свиняки. Про "президента" взагалі мовчу, але є фактом, що його місце - на параші. Коротше кажучі, Україні терміново потрібен новий батько Махно - той вже як наведе лад - всі ті кляті бидло-олігархи матимуть копняка під сраку й вітер у кишенях.
Василь Показати IP 13 Червня 2018 09:51
Як на мою думку, то це велика дурниця. Людям тепер доведеться відкривати додаткові картки, а це нові комісії. Та й додаткові пін-коди треба запам'ятовувати, для деяких людей це теж незручності.
Андрій до Василь Показати IP 13 Червня 2018 10:03
Це залежить від банку. Наприклад, я маю рахунок в приватбанку і там одразу видають дві картки - зарплатну і універсальну, одна для зарплати, інша — для переказів
дістало Показати IP 13 Червня 2018 09:56
Зла не вистачає на нашу владу. Своїми коштами вже не можна вільно розпоряджатися.
Андрій Показати IP 13 Червня 2018 09:59
Шановна редакціє! Перестаньте писати такі дурнуваті клікбейтні заголовки! Не зможуть отримати переказ на зарплатну/пенсійну/студенстську картку не означає "не зможуть вільно користуватись". Відкрию Вам невеличкий секрет, але основною функцією банківських карток є оплата товарів і послуг, і ця функція залишається доступною.
Лучанка Показати IP 13 Червня 2018 10:01
Що ви пишете, цей лист від 01.10.2014р. Спочатку розберіться, а тоді викладайте
Андрій до Лучанка Показати IP 13 Червня 2018 10:09
Бо треба зраду розвести, от і пишуть
скептик Показати IP 13 Червня 2018 10:54
лист нбу носить рекомендаційний, а не нормативний характер, тому не може створювати правових наслідків. безпідставне блокування коштів на карткових рахунках тягне за собою відповідальність.
anatolij Показати IP 13 Червня 2018 11:07
Нема слів** Все для покращення життя людей!
Анонім Показати IP 13 Червня 2018 11:07
А у нас НБУ любить витягнути старий акт, здмухнути з нього пил і впровадити з метою "полегшення" життя. Зараз це зроблено для полегшення відслідковування доходів, відмінних від зарплати.
Правдоруб Показати IP 13 Червня 2018 11:39
Коли у всьому світі влада старається полегшити життя своїх громадян в нас вона його лише ускладнює. Нехай краще відслідковують статки чиновників.
ХасанНасралла Показати IP 13 Червня 2018 11:42
"модно останнім часом: люди все рідше зустрічаються" і купують у держави менше горілки, тож або перекидайте на карту і платіть податки,або купуйте горілку зи. взагалі-то цей кал про картки гуляє інтернетом вже 4й рік, харе перепощувати, навчіться самі писати статті
АНАТОЛЬ Показати IP 13 Червня 2018 12:43
А на Майданi верещали Ми здобули , Ми здобулi
мдя Показати IP 13 Червня 2018 14:19
Вони охр*ніли вкрай...
123 Показати IP 13 Червня 2018 15:00
Хотіли жити по новому, живіть!
Анонім до 123 Показати IP 14 Червня 2018 15:09
А ти не місцевий?Ти не хотів?Чи ти самий розумний,якщо щось добре то ти кричиш"то я зробив",а якщо не добре,то"моя хата з краю"??Хітрозроблений полішук
це заради податків Показати IP 14 Червня 2018 16:08
В Європі в деяких країнах взагалі від'ємні відсотки по депозитам. Так що радіймо що в нас багато не забирають, лише податок 15%. Якщо ми йдемо до Європи то треба звикати що податки треба платити
Евгений Показати IP 14 Червня 2018 17:13
В стране очередной маразм я в шоке
Боб Показати IP 14 Червня 2018 18:51
НАС СУЧА ВЛАДА І ТАК ОБМЕЖИЛА В МОЖЛИВОСТІ КУПУВАТИ І ПРОДАВАТИ В ІНТЕРНЕТ-БАНКІНГУ ВАЛЮТУ. МОВЛЯВ ВСІ ВАЛЮТНІ ОПЕРАЦІЇ ЧЕРЕЗ КАСУ. ПИТАННЯ--- А ЧІМ ІНТЕРНЕТ-БАНКІНГ ГІРШИЙ КАСИ ? ЧИ В ІНТЕРНЕТ-БАНКІНГУ ГРИВНЯ ГІРШОГО ГАТУНКУ ? ЛАДНО ДЛЯ МІСЦЯН ЛЕГШЕ -ЗАЙШОВ В БАНК І КУПИВ ДОЛАРИ ЧИ ЄВРО . А ЯК БУТИ ТИМ ХТО ЖИВЕ В СЕЛІ? ПХАТЬСЯ В РАЙЦЕНТР ЗА 30-40 КМ В БАНК ЩОБ КУПИТИ ВАЛЮТУ І ЩЕ ТРЕБА ЩОБ ПОТАЛАНИЛО ЩОБ ПОТРІБНА СУМА ВАЛЮТИ БУЛА В БАНКУ В КАСІ . ГНАТЬ ВЛАДУ ТРЕБА НА ПАЛІ І ЧЕРЕЗ НАРОДНИЙ САМОСУД
ото Показати IP 14 Червня 2018 23:06
через онлайн розкупили б всю валюту за 2 тижні, того і обмежують. треба взагалі заборонити зберігати і користуватись валютою на Україні, тоді курс гривні був би вищий бо валюта буда б непотрібна
125 до ото Показати IP 16 Червня 2018 11:26
Вчи українську мову, не "на Україні", а "в Україні"
Я Показати IP 14 Червня 2018 23:36
Маразм не в країні, а в людях, які пишуть такі статті. Перестаньте публікувати статті без перевірки даних (Це я вам як працівник банку кажу), тому що в листі №25-110 / 55892 вказано : "...Окремою ознакою для поточного рахунку для зарахування виключно заробітної плати, стипендії, пенсії, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат є додатковий параметр до аналітичного рахунку. Банк самостійно визначає додатковий параметр до аналітичного рахунку...." і "...внесеними постановою Правління Національного банку України від 18.08.2014..." Тобто якби це була правда, про що написали в статті, це вступило б в силу із 2014 року... Люди, не деградуйте!
Токс Показати IP 15 Червня 2018 06:36
Ол*ні, як сиділи вигадували всяку к*йню так і продовжують. Як вирішити долю нашу країни зі сторони окупації, так ні. А вигадати нове поколеніє збору податків так це бігом, ска що буде далі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus