USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конфлікт навколо музшколи. Війна мине, а музика вічна?

5 Березня 2012 10:35
Навколо музичної школи № 1 у Луцьку розгорівся черговий скандал. Директор навчального закладу Валентина Грисюк розповсюдила серед ЗМІ відкритий лист до міського голови Миколи Романюка, у якому заявила, що приміщення хочуть «розбазарити». Мовляв, саме через це її намагаються зняти із посади. Отож, вона попросила захисту у градоначальника.

SOS від директора

У листі до Луцького міського голови Миколи Романюка директор музичної школи запевняє, що на неї «тиснуть» перший заступник міського голови Святослав Кравчук і начальник управління культури міськради Тетяна Гнатів. Буцімто, саме з їхньої подачі впродовж останнього року у школі тривають як внутрішні конфлікти, так і перевірки контролюючих органів. Зокрема щодо фактів, пов’язаних зі збором коштів на облаштування актової зали позашкільного закладу.


«Факти залучення власних та спонсорських коштів для завершення оформлення актового залу моїм керівництвом одразу були використані для офіційних перевірок. Невеличка групка працівників нашої школи (коло їх нечисленне та відоме) одразу були скеровані в різні інстанції (газета, міліція, прокуратура). Робота закипіла, проте бажаного результату досягти не вдалось, так як висновки перевіряючих сторін наступні:

1. « В порушенні кримінальної справи за ст.190 КК України відносно директора КП Луцька музична школа №1 Грисюк В.С. відмовити за відсутністю складу злочину» ( витяг із постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від 24.03.2011 року Луцького МВ УМВС України у Волинській області);

2. « Факти примусового зібрання коштів свого підтвердження не знайшли. Підстав для прокурорського реагування не встановлено» ( витяг із офіційної відповіді прокуратури м.Луцька № 70-295-4 від 05.05.2011 року за результатами проведеної перевірки).

В період з 06.06.2011 року по 15.06.2011 року робоча комісія на чолі з Кравчуком С.Є. перевіряла морально-психологічний клімат в колективі Луцької музичної школи №1 ім. Фридерика Шопена, за заявою голів профспілок Маруги Т.Л., Федоренко Л.Ф. та викладача Циганкової І.В. Не зважаючи на те, що основною метою перевірки був так званий «морально-психологічний клімат», школа піддалась тотальній перевірці. Згідно акту перевірки, без отримання від мене будь-яких роз’яснень та без спілкування зі мною, перевіряючі особи дали негативну оцінку моїй діяльності, зафіксувавши це у 19 пунктах так званих “порушень”. Мною офіційно були дані аргументовані пояснення по кожному з них, так як в цих пунктах є численні неточності, перекручення, а також наклеп. В особистій бесіді голова комісії з цієї перевірки Кравчук С.Є. заявив мені, що не читав моїх спростувань і не збирається це робити. Дивно, навіщо тоді було проводити цю перевірку, якщо її результати нікого не цікавлять!

Про цей факт я інформувала Вас особисто своїм листом за № 31/01-02 від 29.06.2011 року.

02.11.2011 року Кравчук С.Є. офіційно викликав мене в свій кабінет на 16 год. При цьому о 15 год.40 хв. з управління культури Луцького міськвиконкому до мене по факсу надійшла заява федерації профспілок Волинської області за підписом Карпомиза І.І. на адресу Луцького міського голови щодо «діянь директора школи, які створили в трудовому колективі складний морально-психологічний клімат». На цьому зверненні на адресу Луцького міського голови фігурує лише одна відмітка Гнатів Т.Ф. про ознайомлення з ним.

В ході бесіди з Кравчуком С.Є, яка проходила орієнтовно з 16 год. 30 хв. до 17.00 год. в його службовому кабінеті, він здійснював на мене моральний та психологічний тиск, неодноразово заявляв мені про необхідність написати заяву про звільнення, на що я не погоджувалась в зв’язку з неаргументованістю вимог. На завершення нашої розмови Кравчук із застосуванням грубої фізичної сили виштовхав мене зі свого кабінету і заявив, щоб я писала заяву на звільнення. Факт застосування фізичної сили підтверджують мої заступники Каун Н.С. та Козирська О.В., які в цей час знаходились в приймальній Кравчука ( акт по факту рукоприкладства посадової особи додається).

Крім цих заходів звернення відносно мене пана Карпомиза І.І., під керівництвом якого відбулось «безпрецедентне зменшення членів профспілки, нівелювання профспілкової організації, як органу захисту прав трудящих» та незаконне відчуження профспілкового майна ( Відомості – UA.com від 27.05.2010) розглядала також і прокуратура м. Луцька, проте залишила його без прокурорського реагування. Причина в тому, що окремі працівники нашої школи добровільно, а не примусово, як стверджував пан Карпомиз, вийшли з рядів профспілки через пасивність та бездіяльність цієї організації.

З 15.11.2011 року по 12.12.2011 року заступник Головного інспектора праці Волинської області Авраменко С.З. за дорученням того ж самого пана Карпомиза проводила в нашій школі так звану «планову» перевірку додержання законодавства про працю за зверненнями голів первинних профспілок закладу, яка була проведена з численними порушеннями вимог чинного законодавства України. В даний час явно упереджені та необ’єктивні дії Авраменко С.З. оскаржуються у судовому порядку.

Вузьке коло «критиканів» моє керівництво вміло скеровує на ще одну інстанцію – це відділення національної служби посередництва і примирення у Волинській області. До них надходить скарга від голів первинної та незалежної профспілкової організації школи про порушення їх прав у зв’язку із укладенням нового колективного договору. Проте знову «облом». Головний спеціаліст сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП у Волинській області В.П.Овчарук та начальник відділу праці управління економіки Луцької міської ради Т.С.Стефанюк у своїй довідці про результати перевірки від 16.12.2011 року констатували, що «під час вивчення стану соціально-трудових відносин в музичній школі №1 було проведено збори трудового колективу, на яких працівники повідомили, що ніякого трудового конфлікту в школі не має. Чинники дестабілізації стану соціальних трудових відносин відсутні, оскільки укладений колективний договір, який регулює соціально-трудові відносини в колективі».

Проте тема загострення конфлікту в трудовому колективі дуже подобається моєму керівництву і воно активно її «педалює» та розвиває. Наприклад, реагуючи на неодноразові скарги викладачів школи на якість прибирання навчальних класів з боку чотирьох прибиральниць, адміністрація школи неодноразово документувала ці факти і робила спроби притягти до відповідальності працівників, які недбало виконували свої обов’язки. Проте прибиральниці заявили, що жодних пояснень невиконання своїх посадових обов’язків дирекції школи давати не будуть, а лише начальнику управління культури Гнатів Т.Ф. І дійсно таке пояснення адресоване Кравчуку С.Є та Гнатів Т.Ф. було створене, в якому невиконання посадових обов’язків підмінено образами на адресу директора.

Роздмухуючи конфлікт між прибиральницями та дирекцією школи, вказані вище «ляльководи» рекомендували прибиральницям звернутись до суду з вимогами сплатити їм з місцевого бюджету кошти за надумане суміщення посад прибиральниці та вахтера. Дійсно такі позови до Луцької музичної школи №1 вже надійшли до Луцького міськрайонного суду від чотирьох прибиральниць. Кожна з них вимагає сплатити їм з бюджету орієнтовно по 20000 грн. Це питання досліджується судом, я певна, що воно об’єктивно буде вирішене
» - йдеться у листі Валентини Грисюк до міського голови Миколи Романюка.

Директор музичної школи також повідомляє Луцького мера про те, що 7 лютого цього року працівники прокуратури міста нібито знову проводили перевірку, цього разу, «використання батьківської плати в групі самоокупності, якісь інші таємні питання». Про результати цієї перевірки, як запевняє пані Грисюк, їй нічого невідомо.

Невідомо їй буцімто й про результати іншої перевірки, яку наразі у школі проводять фахівці місцевого КРУ. Втім, директор переконана, що «вже робиться спроба інкримінувати дирекції нашої школи порушення в оплаті праці викладачам-сумісникам, не зважаючи на те, що попередні перевірки аналогічні факти порушеннями не вважали, за такою ж схемою працюють викладачі-сумісники у всіх школах міста Луцька, Волинської області та музичного училища».

Пані Грисюк у своєму листі закликає Миколу Романюка вирішити проблему й запевняє, що «доклала багато зусиль до розвитку матеріальної бази і творчих надбань комунального закладу «Луцька музична школа № 1 ім.Фридерика Шопена», сприяла її визнанню на міжнародному рівні».

Також директор позашкільного закладу скаржиться на те, що їй важко працювати «у в такій жахливій атмосфері, систематично звертатись за медичною допомогою через вміло організований та скерований чиєюсь владною рукою потужний пресинг…»

Не все так добре в «музичному» королівстві...

З проханням прокоментувати ситуацію «ВН» звернулися до першого заступника міського голови Святослава Кравчука.

З його слів, директор музичної школи нібито забула нагадати у своєму листі про те, що саме завдяки рекомендації Кравчука вона почала обіймати посаду директора цього закладу ще за мерської каденції Антона Кривицького. «За Кривицького я її рекомендував, коли питання було конфліктної ситуації по музичній школі, то відповідно тоді Глазиріна Наталія Глібівна написала заяву на звільнення з посади. І відповідно Юрій Войнаровський (тоді начальник управління культури міськради, – «ВН») запропонував її на посаду директора. Я підтримав і міський голова відповідно підтримав, видав наказ і вона стала директором школи» - нагадав Кравчук.

Він також додав, що поважає пані Грисюк як спеціаліста, втім, не певен у тому, що своїми здобутками останніх років Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена має завдячувати нинішньому директору.

Швидше навпаки, - переконаний Кравчук: «Валентина Степанівна не зуміла знайти спільної мови всередині колективу, і там почалися чвари».

Посадовець певен, що причина проблемної ситуації, яка виникла у позашкільному закладі - «не в зовнішніх тисках, не в зовнішніх інтригах, а у внутрішніх інтригах, які є в школі, які не дають можливості навіть створити нормальний клімат серед вчителів, який перекидається на дітей».

Саме тому, на думку Кравчука, результати роботи музичної школи наразі не відповідають потенціалу цього закладу.

Перевірки роботи керівництва музшколи, зі слів Кравчука, розпочалися минулого року саме тому, що на дії директора поскаржилися працівники.

«3 червня минулого року міський голова підготував розпорядження, яке дало можливість і створена була комісія. Я був головою комісії, хоча я там не був, у цій музичній школі. Членами комісії були начальник управління культури Тетяна Гнатів, голова музичних шкіл міста Луцька Павлик – директор другої музичної школи, представники обласного управління культури, представники юридичного відділу, представники управління економіки, які перевірили комунальний заклад Луцька музична школа № 1 імені Фридерика Шопена. Директор школи про це був повідомлений – про те, що буде перевірка. І, на жаль, вона не була присутня при перевірці. Як вона сказала пізніше – коли вона писала ці пояснення, що ті чи інші речі робилися без її відома. То, не пояснивши ні мені як керівнику цієї групи, ні міському голові, вона заявила, що була на лікарняному. Замість неї був присутній заступник директора з навчально-виховної роботи, головний бухгалтер» - так описав перебіг подій Кравчук.

Він зауважив, що результати перевірки були зафіксовані у довідці, підписаній членами робочої групи.

«В цій довідці написано те, що написано. Це – не моє, це виявлено спеціалістами. Написано ті недоліки, які є на сьогодні зі сторони міської ради: не виконані всі ремонтні роботи по концертному залу. Але є куча недоліків, які на сьогодні залежать від роботи керівника цієї установи. І ці недоліки необхідно було справляти. На жаль, директор почав писати відписки, писати бумаги на всіх людей, які були членами цієї комісії по перевірці роботи» - так окреслив своє бачення ситуації Кравчук.

Що ж до порушень виявлених під час цієї перевірки, то за словами посадовця, з’ясувалося, що «відсутні списки викладачів, що підлягають атестації – вересень-жовтень 2010 року».

«Крім того, поза тарифікацією працювало 15 викладачів-сумісників у 2008-2009 навчальному році, 5 – у 2009-2010-му, 9 – у 2010-2011 навчальному році. В окремих викладачів кількість уроків у день перевищує норму – 7 уроків – і складає 11-12 уроків, що недопустимо. Тобто є моменти, які на сьогодні говорять про недопрацювання директора школи» - констатував перший заступник мера.

На його переконання, за таких обставин не слід говорити про упереджене ставлення до керівника позашкільного закладу з боку начальника управління культури міськради чи першого заступника мера.

Тим часом, пані Грисюк, на думку Кравчука, під час перевірки повелася з членами комісії не так, як належало б це зробити сумлінному керівникові.

«Якщо директор школи відповідає за роботу школи і поважає комісію, яка приходить на перевірку, то в єдиному випадку, я рахую, коли директор лежить в лікарні, він не може прийти в школу для того, щоб зустріти голову комісії або членів комісії, поговорити. Що, так тяжко було Валентині Степанівні зустрітися з членами комісії в той момент, коли проходила перевірка, і утрясти всі ті питання, про які вказали члени комісії? Перевірка тривала більше місяця і вона була на лікарняному. Ну, я не думаю, що вона була така хвора, що не могла прийти в школу і попрацювати з комісією, доказати комісії, що всі ті недоречності, які вказані в акті комісії...» - зауважив посадовець.

Висловив він і своє бачення конфліктної ситуації поміж прибиральницями музшколи і директором Валентиною Грисюк. За його словами, за підписом начальника управління культури міськради керівнику школи направлено листа у якому зазначається, що міська рада не є органом, який має вирішувати конфліктну ситуацію між керівником і працівниками навчального закладу.

«Наші юристи подивилися і сказали, що ці справи вирішуються в суді. Бо є договір про роботу між установою і найманими працівниками – прибиральницями. І відповідно вони повинні вирішувати: або розривати цей договір, або йти в суд» - додав Кравчук.

Що ж до погроз, змушування написати заяву на звільнення, а також застосування фізичної сили до пані Грисюк, то перший заступник Луцького мера такі дії спростовує. Каже, що він дійсно викликав до себе в кабінет директора музшколи. Розмова нібито відбувалася в присутності начальника управління культури міськради Тетяни Гнатів і була «абсолютно толерантна, вона була зважена.

«Ніяких погроз з моєї сторони не було. Це може засвідчити начальник управління культури. Те, що я ніби грубо виштовхував з кабінету – була людина, яка працює секретарем в міськраді. Я просто запрошував на цю зустріч директора комунального закладу. Я не запрошував ні голову профкому, ні заступника директора з виховної чи навчальної роботи. І тому, коли заступники, голови профкомів почали рватися до мене в кабінет, я їм сказав, що не запрошував їх, і не пустив їх у кабінет. Якісь речі, які зв’язані з приміненням сили, - їх абсолютно не було» - запевняє посадовець.

Кравчук навів ще один аргумент. Каже, якби дійсно хотів звільнити Валентину Грисюк, то це можна було б зробити в листопаді 2010 року, після зміни керівництва міста.

«Я не є прихильником вживання таких мір, як звільнення людини. Але якщо перевірка КРУ покаже, що там дійсно були порушення, і людина буде настоювати, що ми не праві як орган місцевого самоврядування, то тоді питання буде вирішуватися в суді» - резюмував Святослав Кравчук.

Про приватизацію

Окремо слід зауважити, що у коментарі «ВН» Кравчук висловив свою позицію щодо невдалої передачі частини приміщення Луцької музичної школи №1 у приватну власність в середині двотисячних. За словами посадовця, у закладі були і є додаткові площі, що неефективно використовуються.

«Те, що мала зробити Кривицька чи хтось інший, - воно нормально для першої музичної школи. Воно мало бути - дитячий садочок, який навчав дітей. По-перше, в цю роботу залучалися викладачі музичної школи, які б отримували додаткову заробітну плату. По-друге, ці діти після дитячого садочка йшли на навчання в музичну школу. Це моя була тоді думка. Вона зараз залишається такою самою, незалежно від того, чи її купили, чи її не купили. Сталося так, як сталося. Сьогодні ми маємо музичну школу. Крапка. І мова про те, що хтось її сьогодні збирається продати – мова не йде. До цього питання ніхто не повертається», - підкреслив Святослав Кравчук.

Побори чи благодійність?

Втім, повернемося до конфліктної ситуації навколо директора Луцької музшколи №1 Валентини Грисюк.

Крім Кравчука, Гнатів та працівників закладу, в цій історії також фігурують батьки учнів школи і депутати міської ради, зокрема, Роман Романюк. Саме він під час однієї з сесій міськради озвучив запит,
у якому закликав з’ясувати, чому з заробітної плати працівників музичної школи без їхньої згоди керівництво вираховує гроші на сплату благодійних внесків на потреби закладу.

«Пропорційно до розміру заробітної плати утримували на, так звані, благодійні кошти для школи. Ніхто не розумів, куди ті кошти йшли. Швидше всього, всі припускали, кошти йшли просто директору. Я це озвучив у вигляді запиту на сесії. Після того зразу ж заворушилися в школі. Директору, звичайно, це неприємно. Вона почала навколо себе згруповувати людей, які будуть її підтримувати. Зібрала збори трудового колективу, на які запросила і мене, зокрема. Я був присутній, Данильчук (депутат Луцької міськради Павло Данильчук, - «ВН») був присутній. Насмілилася одна вчителька встати і сказати правду, як було. Її підтримала зразу більшість. Тобто основне: збирали в кабінеті директора, а то бувало, що і не додавали кошти. Це – раз. З батьків постійно збирали гроші» - розповів обранець луцької громади.

На його думку, порушення законодавства у позашкільному закладі були, адже депутат нібито переконався у цьому під час візитів до музичної школи спілкування з працівниками і батьками вихованців закладу.

Втім, Роман Романюк констатував, - у відповіді на його запит було вказано, що фактів примусового збору коштів не знайдено.

«Поясню, чому не знайдено і чому їй вдається тримати ситуацію більш-менш у своїх руках. Із-за того, що її чоловік – колишній працівник Служби безпеки України, має хороші зв’язки. Я безпосередньо сам спілкувався і з прокуратурою, і з ВДСБЕЗ. Працівники в неформальній обстановці говорять: нам є вказівки «не шуміти» - так пояснює ситуацію депутат.

Крапки над «і» розставить перевірка

Тим часом Луцький міський голова Микола Романюк поки не хоче робити поспішних висновків. Він, як і Святослав Кравчук, нагадав про те, що наразі у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена триває перевірка КРУ. Також він розповів, що до нього наприкінці минулого року зверталися працівники школи, як ті, що підтримують директора, так і ті, хто не згоден з її діями.

«Мені дуже прикро, що там в цій школі є на сьогодні дві групи людей, які між собою спорять. Я думаю, що тут в певній мірі є вина директора. Вона не зуміла колектив, як кажуть, зробити єдиним», - зазначив Романюк.

На запитання, чи зверталися працівники музшколи з проханням звільнити директора, луцький мер відповів ствердно, однак зазначив, що тих, хто виступив на підтримку Валентини Грисюк, було більше.

Що ж до особистого бачення конфліктної ситуації, то, на думку Миколи Романюка, висновки можна буде робити лише після завершення перевірки КРУ. «Я особисто на сьогодні не можу сказати достеменно, чи винна директор в усіх тих речах, які пишуть, тому що там ще не завершена перевірка» - констатував посадовець.

Тобто, багато важить саме від результатів перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Знаючий Показати IP 5 Березня 2012 12:59
Буратіни хочуть прибрати до рук музичну школу!
читач Показати IP 6 Березня 2012 23:33
чому пан кравчук ні разу не прийшов ні на однісенькі збори колективу щоб почути більшість викладачів щодо даноі ситуації адже не треба навідь авто і пальне зекономить адже влада є слугами народу який обрав вас до корита
Музика вічна, а директор ні... Показати IP 7 Березня 2012 10:32
З глибокою цікавістю на дозвіллі прочитав цілий «епус» про перипетії щодо ситуації, яка склалася навколо Луцької музичної школи №1. Мене, як лучанина, якому небайдужа доля юних мешканців обласного центру, що навчаються у цьому закладі та де вони проводять свій час перед школою або після, в яких умовах проходять заняття та який моральний клімат у колективі. Адже, ця нервозність, розбрат у колективі, показна «доброзичливість та щирість» у стосунках між співробітниками, поділ на своїх і чужих, що спостерігається у цьому закладі, все це звичайно знаходить своє відображення на успішності вихованців. При цьому, взагалі спотворюється і нівелюється поняття музичної культури. Діти як рослини тонко відчувають усю атмосферу музичної альма матері. Можна лише здогадуватись з яким настроєм вони йдуть додому? А в подальшому це бумерангом знову повертається як до учнів закладу, так і до їхніх батьків. І все це мусолиться не рік і не два, ба навіть шість!!! А щодо існування поборів у тій чи іншій формі, то пальма першості тут навряд чи належить Луцьку, і окремі посадовці не є піонерами у винаходах тих чи інших тіньових схем для особистого збагачення, керуючись «шляхетними» намірами, як це вправно робив герой відомого роману, коли збирав кошти для «голодуючих» дітей. Не хочу в подальшому «растекаться мыслью по древу» щодо діяльності тих чи інших міських посадовців, які згадуються в данному трактаті, та ефективності проведених відповідних перевірок. Але на одному моменті зупинюсь, так як певний час мав відношення до профспілкової роботи. Пані директриса Грисюк В.С. мала би знати, що згідно з чинним законодавством громадська організація, хоч би і Федерація профспілок області, має право звертатися до відповідних державних структур по перевірці установ, організацій та підприємств, де порушуються права працюючих і членів профспілок. І це не є революцією або профспілковим ноу-хау по-луцьки. А щодо зменшення чисельності членів профспілки та й химерного існування самої профспілки в даному закладі, то як говориться диму без вогню не буває. Судячи з статті, немає й тверезого порозуміння між адміністрацією закладу і первинками, яких чомусь тут є аж дві… Але, як говорить народна мудрість: и на старуху бывает проруха або сколько веревочке не виться…
Музика вічна, а директор ні...(продовження) Показати IP 7 Березня 2012 10:34
Що мається на увазі. В контексті нових кардинальних змін, які відбуваються в державі та проводяться з благословення самого Президента України, кожному керівнику слід зарубати собі на носі, якщо посадовець, якому довірено керівництво тим чи іншим закладом (читай: комунальне підприємство Луцька музична школа №1), зобов’язаний належно виконувати свої обов’язки та дбати про потреби своїх працівників, й таке інше. А люди вміють розпізнавати байдужих до їхніх проблем чиновників. Відповідно, черстві, безініціативні або занадто ініціативні для своєї власної кишені можновладці, при цьому глухі і німі до проблем працюючих, і надбанням яких є створення загальної недовіри – позбуватимуться своїх керівних посад. І вже є перші ластівки з реалізації нової кадрової політики в Україні (Запоріжжя, Кіровоград): для початку просто звільнення з роботи…а там…як говориться: Бог не Тимошка, видит немножко і рано чи пізно нагорода знайде свого героя…
мама Показати IP 7 Березня 2012 11:47
Не знаю, ніяких глобальних поборів ніколи не було, скинулися раз на актовий зал, і все. Стосовно директора, така як мусить бути директор, строга, але не зверь, відносно дітей, відносно працівників не знаю.Проводяться конкурси постійно, займаємось три роки, вчителі нормальні, хтось розводить чвари, точно хочуть прибрати до рук приміщення в центрі...
мама до мама Показати IP 7 Квітня 2012 17:48
Гроші збирають регулярно, але ніхто ніколи за них не звітував! Хочу нагадати що існує закон про піклувальні ради! Батьки мають самі вирішувати як використовувати фінансову допомогу, як зміцнювати матеріально технічну базу закладу! Куплені минулого року коври вже зникли з музичної школи!
мама Показати IP 7 Березня 2012 11:55
Якби в музичній школі, то моя б дитина, "тонка натура" це б точно відчула, і не захотіла ходити:)Головне, щоб дітям було добре. А може це викладачів декілька треба поміняти, і колектив стане нормальний?:)
тато Показати IP 7 Березня 2012 20:46
автору Музики вічноі не радив би так перейматися чужими дітьми На досуге краще піклуйтесь за своіх у школі з дітьми займаються як потрібно моі діти ідуть на заняття з задоволеннм
мама1 Показати IP 9 Березня 2012 18:20
В музичній школі потрібно навчати музиці,а не плітками.Деякі викладачі протягом декількох років займаються плітками,а не заняттями з дітьми.Зїли одного директора,тепер і цей недогода.Можливо питання у їхній професійній недосконалості(викладачів).Пані Грисюк --не піддавайтеся,тримайтеся!!!!!!!!!!
кум Показати IP 30 Березня 2012 08:20
на нее «давят» первый заместитель городского председателя Святослав Кравчук и начальник управления культуры горсовета Татьяна Гнатив.
ВасВас Показати IP 30 Березня 2012 08:33
Огого ! Да тут така тема !!! РЕЙДЕРСТВО вказаних начальників для ЗАХОПЛЕННЯ приміщення школи!!! Все як по маслу у них- перевірками зняти з посади директора, а там вже ставити директором " того кого треба " та робити свою чорну справу. Це пахне креміналом. Начальників Тетяну Гнатів та Миколу Романюка слід самих добре перевірити , там рильце в пушку точно!!!
Огого Показати IP 30 Березня 2012 10:37
Приношу свої вибачення Романюку- перевірити не Романюка а С.Кравчука
Вас Вас Показати IP 30 Березня 2012 11:42
Дякую Огого, що помытили мою помилку. Приношу вибачення. Треба перевірити не романюка, а Кравчука та Гнатів.
Наталія Показати IP 7 Квітня 2012 17:58
Страждають якраз діти!Просторий кабінет для сольфеджіо був, ми скидалися на жалюзі, діти підбирали кольори самі, в тому класі виховали десятки лауреатів обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Дітей повикидали за шкибарки в кладовку!!!!!!!!!!!!!!! Де займаються і досі!!! Гарні розборки творить ГРИСЮК! Коли батьки запросили до розмови Грисюк, щоб захистити інтереси дітей- вона виписала догану викладачу!!!! Захищайте її більше! Хай ще і над вашими дітьми вона так познущається!
РАМ Показати IP 25 Березня 2013 23:42
«Я не є прихильником вживання таких мір, як звільнення людини. Але якщо перевірка КРУ покаже, що там дійсно були порушення, і людина буде настоювати, що ми не праві як орган місцевого самоврядування, то тоді питання буде вирішуватися в суді» - резюмував Святослав Кравчук. Що ж до особистого бачення конфліктної ситуації, то, на думку Миколи Романюка, висновки можна буде робити лише після завершення перевірки КРУ. «Я особисто на сьогодні не можу сказати достеменно, чи винна директор в усіх тих речах, які пишуть, тому що там ще не завершена перевірка» - констатував посадовець. Пройшов рік, заверщилася перевірка КРУ, керує інший директор...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus