USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Волинь спортивна: головні події 2017 року

28 Грудня 2017 08:00
Рік, що минає, запам’ятається волинянам гучними спортивними подіями: краяни багато бігали, завоювали велику кількість перемог на змаганнях з різних видів спорту, встановлювали рекорди у маловідомих дисциплінах. Деталі – у нашому підсумковому матеріалі.

Найцікавішою спортивною подією 2017 року для редакції Інформаційного агентства Волинські Новини став проект «Відлупцюй волинського журналіста», участь у якому взяв журналіст видання Вадим Панафідін з дружиною Анною. Вони намагалися довести, що бажання та наполегливість може перетворити звичайного товстопузика у атлетичного бійця за 8 тижнів.

На жаль, Вадиму не вистачило 30 секунд, аби у фінальному бою здолати чемпіона Європи та світу із козацького двобою та ММА Олексія Альберту. Натомість Анна зі своїм завданням впоралась і, незважаючи на поранення, склала іспит із самозахисту та невимушено попрощалась із 6 кг зайвої ваги.


Вистачало цього року у Луцьку й змагань з бойових мистецтв. 18 лютого на Арені розваг «Generator-City» відбувся Міжнародний турнір із козацького двобою «PRIDE-2017».

Участь в турнірі взяли 10 чоловіків з об'єднаної збірної команди з Азербайджану та Туреччини, 20 учасників приїхали з Білорусі та п’ятеро з Литви. Українські команди на змаганнях представляло понад 150 бійців з Вінниці, Хмельницького, Рівного, Львова, Одеси, Дніпра, Кам'янець-Подільського, Чернігова, Кременчука та Києва. З Волині на змаганнях виступило близько 100 учасників із клубів: «Прайд», «Garda», «Воїн», «Герць», «Легіон», «Окінава», «Естет», «Західний Корпус», «Ковель».


Наприкінці червня міжнародний професійний турнір зі змішаних єдиноборств «Воїни Любарта», приурочений до Дня молоді, відбувся у замку Любарта.

Зі слів організаторів змагань, головна мета цього турніру полягає в тому, аби забезпечити можливість розвиватися волинським спортсменам, адже саме вони і є «воїнами Любарта».


Багато лучанам довелося побігати у 2017 році. А все завдяки «Лучеськ півмарафону 2017» - спортивному святу, яке відбулося вже вдруге й зібрало вдвічі більше учасників, ніж у 2016 році.

Спортсмени мали змогу пробігти 5, 20 та 21,0975 кілометрові дистанції. Окрім того, участь у святі спорту змогли взяти й найменші учасники: вони бігали 100, 500 та 1000 метрів.

Участь у «Лучеськ півмарафон 2017» взяли спортсмени з США, Англії, Австрії та Чехії. Найстаршому учаснику, який пробіг марафон, - 75 років.


Липень 2017 року запам’ятається шанувальникам бігу благодійним забігом BanderRun, який зібрав близько 170 учасників. А все заради важкохворої семирічної ковельчанки Насті Абрамчук, якій збирали кошти на дороговартісне лікування.

Вартість реєстрації становила символічних 50 гривень. Долучились до забігу прості лучани різного віку, а також волонтери, патрульні, спортивні клуби, представники різноманітних компаній Луцька та навіть політичних партій.


Неймовірна перемога чекала на волинян у жовтні 2017 року. Першим серед українців, хто здобув медаль на «Іграх нескорених» у Канаді став луцький патрульний, в минулому – боєць АТО, Сергій Торчинський.

«Ігри нескорених» (InvictusGames) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. У змаганнях беруть участь військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків.

Волинянин Сергій Торчинський у перший день змагань показав 3-й результат у секторі для штовхання ядра (13,71 метра).


2017 рік став найуспішнішим у кар’єрі луцької велогонщиці Яни Беломоіної, якій вдалося здобути перемогу на чемпіонаті Європи та тріумфувати у Кубку світу.

Яна перемогла на 3 з 6 етапів кубку світу, більше того, на кожному з етапів вона підіймалася на п’єдестал пошани.


Чемпіонкою світу з класичного пауерліфтингу серед юніорок вдалося стати лучанці Оксані Гронович. Незважаючи на те, що багато хто вважає, що в силовому спорті немає місця для дівчат, велика кількість жінок домоглися високих результатів у пауерліфтингу. До слова, Оксана встановила рекорд України в тязі та сумі триборства з результатом у 357,5 кг.


Ще один, дещо незвичний рекорд, вдалося встановити у 2017 році лучанину Олександру Марушку, який разом з 14 колегами встановили перший в Україні рекорд у стрибках з парашутом у спеціальних костюмах.

Зі слів Олександра, щоб стрибати у цьому спеціальному костюмі, потрібно мати за плечима 200 стрибків з парашутом та багато тренуватися. І це незважаючи на дороговартісність цього виду спорту: курс підготовки коштує 1200 доларів, власна парашутна система ще 5-ть тисяч доларів.


Продовжив тішити своїх шанувальників перемогами у 2017 році і відомий автогонщик Ярослав Крищук. Наприкінці року він виграв гонку пам’яті легенди рівненської тележурналістики Вільяма Шевчука, а за декілька тижнів до того Ярослав посів друге місце у фіналі Чемпіонату України з трекових гонок.

«Стати чемпіоном, на жаль, не вийшло. Але, думаю, в сезоні 2018 року я свої можливості реалізую», - запевнив Ярослав в інтерв’ю ІА Волинські Новини.


Традиційні туристичні змагання «Доброволець-2017» зібрали рекордну кількість учасників.

Як відомо, суть змагань полягає в тому, що командам за встановлений час потрібно подолати у повному складі маршрут, відмічаючись на контрольних пунктах. Перемагає команда, яка в контрольний час набрала більшу кількість балів. У якості КП обирали як історичні пам’ятки, так і випадкові точки. Змагання відбуваються в двох заліках: за маршрутами до 60 кілометрів і до 100 кілометрів.

Змаг «Доброволець» є унікальним, бо кожного року змінюється локація. Тому учасники можуть потрапити в драйвову екскурсію по місцях бойової слави наших славетних вояків ОУН-УПА і українських націоналістів, а також отримати спортивне задоволення.


Насамкінець пригадаємо традиційні для лучан заняття з йоги та ранкові зарядки.

Наймасштабніше «йожилися» лучани у червні, коли вирішили змінити традиційні локації в парку на центральний проспект Луцька.

Зі слів інструктора Христини Губської, заняття під шум автівок та міста – своєрідна «родзинка» та спосіб спробувати щось нове. Адже в йозі існує поняття пратьяхари – відсторонення власних почуттів.


Взимку, навесні, літом та восени, незважаючи на погоду, лучани щонеділі вирушають на спортивний майданчик гімназії № 21, аби розім’яти м’язи та взяти участь у зарядці.

Зі слів учасників таких заходів, це дуже добре, в першу чергу, для здоров’я. Більше того, це надає неабиякого позитивуна цілий день та наступний робочий тиждень.


Ось таким видався спортивний 2017 рік для Волині. Сподіваємося, прийдешній рік принесе нашому краю не одну перемогу у різноманітних видах спорту та подарує вболівальникам незабутні емоції під час феєричних змагань. Будьте крепкі!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus