USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинській дитячій лікарні вручили реанімобіль. ФОТО

14 Грудня 2012 12:46
Перший на Волині дитячий реанімобіль отримала Волинська обласна дитяча лікарня.

Вручення нового медичного обладнання та реанімобіля відбулося у Луцьку 14 грудня.

Дитячий реанімобіль класу С Ford Transit вартістю 750 тисяч гривень та ультразвуковий апарат MyLab 40 CV вартістю понад півмільйона гривень за кошти з держбюджету придбали для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.

«Таких серйозних інвестицій у сферу охорони здоров’я за роки Незалежності не було», - зауважив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Варто зазначити, що до сьогодні Волинь була однією з тих областей, які не мали такого автомобіля. Так, він обладнаний усім необхідним для транспортування хворих до лікарні.




«За рівнем його оснащення, за характеристиками таких автомобілів ми ще таких автомобілів не мали. Це – перший», - зазначив Ігор Ващенюк.



За його словами, щороку дитячі реанімаційні бригади мають приблизно 400 виїздів у райони області. «Я надіюся, що завдяки новому обладнанню кількість діток, які помирають, буде меншою», - додав Ващенюк.



Медичне ж устаткування для ультразвукового обстеження допоможе вирішити діагностичні задачі на високому рівні. «Він тут повинен бути, тому що це наша базова установа», - зазначив він.

Так, під час зустрічі Ігор Ващенюк вручив паспорт від апарату УЗД завідувачу відділення фізіотерапії та функціональної діагностики закладу Наталії Романенко. «Апарат ще закритий, того що його мають вскривати спеціалісти фірми-виробника. Це буде найближчим часом», - зауважив посадовець.




За словами Наталії Романенко, це обладнання було необхідним, адже у медичному закладі лікують дітей, а використання УЗД – малоінвазивний і найменшболючий метод діагностики захворювань. Також вона зазначила, що дитяча обласна лікарня щороку обслуговує приблизно 50 тисяч людей.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не_EXPERT Показати IP 14 Грудня 2012 17:41
«Таких серйозних інвестицій у сферу охорони здоров’я за роки Незалежності не було», - зауважив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА... - ЦЕ ВАШІ ОБОВЯЗКИ ТА ВАША РОБОТА вимагати для нас, та забезпечувати нас простих громадян усім необхідним. БАЖАЮ ЩОБ ВСІ БУЛИ ЗДОРОВІ, а реанімобіль мав дуже мало викликів.
дохтор Показати IP 14 Грудня 2012 20:59
Руцький прикольний на фото :) В принципі, я і в житті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus