USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинських суддів закликають не скасовувати рішення про бюджет області

9 Січня 2019 14:37
Нещодавно Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік, тому депутати Волинської облради звернулись до суддів Волинської області з проханням не приймати незаконного рішення та не залишати область без бюджету.

Відкритий лист депутатів Волинської обласної ради до суддів Волинської області розмістили на сайті Волиньради.

«Ми запевняємо, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту. Обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної ради.

Якщо виконання рішення про обласний бюджет буде призупинено, то це унеможливить виконання низки обласних програм, зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки, завдяки якій волиняни, які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду», – зазначають депутати Волиньради.

Також обранці громади наголошують, що через судовий позов місцеві бюджети області теж не зможуть отримати цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні й капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки, що потребують проведення першочергових робіт більше як на 90 об’єктах, за пропозиціями депутатів обласної ради.

У повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру. З цієї ж причини не буде проведено ремонт у дитячому територіальному медичному об’єднанні.

«Люди, які хочуть, щоб обласний бюджет не був прийнятий, працюють проти Волині та волинян. Їх поставили «зверху», але чи знає Президент що вони роблять тут на місці. Методи роботи голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка та його команди викликають занепокоєння та недовіру з боку депутатського корпусу Волиньради. Ми не хочемо, аби через нездорові амбіції однієї людини постраждали мешканці всієї області.

Тому звертаємося до вас не приймати незаконного рішення та не скасовувати рішення про бюджет області», – йдеться у відкритому листі.

Також депутати Волиньради звернулися до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з вимогою не саботувати роботу області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ХЛІБ І ВИДОВИЩЕ Показати IP 9 Січня 2019 15:33
Процес пішов по висхідній і до прямує до апогею .То, що бюджет може підвиснути допоки розродяться суди, то факт. Буде фінансування по 1/12 - таке вже не раз було. В цій же ситуації, яка набуває політичного окрасу, більш важливим є похідна від того всього. Тепер проявиться більш чітко протистояння між представницькою і виконавчою владою. Позиція суду набуде політичного значення. Проявиться позиція волинської громади. А перед виборами для багатьох - то смерті подібно. Козирі з'являться у третьої сили. Хтось буде блефувати і має шанс постригти дивіденди. Отак буває, коли нема злагоди в суспільстві.
Просто Показати IP 9 Січня 2019 16:14
Просто Петька поняв, що вибори тю-тю... Треба виривати максимум бабла з бюджету. Зато зара полюбому має напасти хтось, треба срочно буде щось виділити на Донбас і т.д.
не просто, а сценарі Показати IP 9 Січня 2019 17:40
все по сценарію
скептик Показати IP 9 Січня 2019 22:02
тих голів ОДА (яничар з банькової) вже давно пора гнати в три шиї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus