USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Волинських замків у двотомному путівнику – небагато

23 Березня 2012 13:14
На території Волинської області до 20 сторіччя було багато палаців та замків, які репрезентували різні архітектурні стилі. Однак нині їх залишилося мало. Тому в новому туристичному виданні їх кількість – незначна.
Про це 23 березня під час презентації двотомного путівника «Польські замки та резиденції в Україні розповів автор видання Дмитро Антонюк.
З його слів, роботу над книгами він завершив в 2011 році. «У путівку зібрано інформацію від місцевих краєзнавців, яку в інших джерелах навряд знайдеш. Загалом понад 470 об’єктів», ‒ зауважив фахівець.
На думку Антонюка, головне завдання путівника полягає в тому, аби, прочитавши його, людина захотіла відвідати місця, змальовані у виданні. «Ще одна мета, щоб місцеві подумали, що поруч знаходиться архітектурний скарб. Місцеві жителі не завжди знають про пам’ятки. І ця книга теж для них», ‒ стверджує автор.
Водночас у путівнику йдеться не тільки про історію об’єктів, а й про сучасний стан пам’яток. «У багатьох приміщеннях були школи. Потім їх перенесли, а будівлі залишили напризволяще. І таких прикладів можна навести багато», ‒ констатує Антонюк.
Для прикладу, він розповів про руїни, які він побачив у селі Ружин поблизу Ковеля. «Будівлі як такої нема. Залишилися руїни в колгоспному саду», ‒ додав мандрівник.
Загалом у двотомнику зібрано інформацію про 470 об’єктів. «Ми вирішили розбити його на дві книги. Бо одна вийшла б занадто товстою. У першому – від середньовіччя до епохи бароко, а друга ‒ від бароко, тобто друга половина 18 сторіччя, до 1917-1939 років», ‒ розказав письменник.
Щодо кількості об’єктів з Волинської області, Антонюк розповів, що в регіоні було дуже багато палаців і замків. «Як і на всій історичній Волині. Багато представлено різних стилів архітектури. Але їхня історія дуже трагічна. Більшість загинули в роки світових воєн, та й комунізм їх не щадив», ‒ висловився фахівець.
Тому Волинь в цих книгах посідає одне з останніх місць за кількістю змальованих замків та палаців. «Але було багато. Мало не в кожному селі», ‒ з жалем промовив Антонюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Воля Показати IP 23 Березня 2012 15:05
Інформацію ілюструє забраження Олицького замку, що, як відомо, аж ніяк не був польським. Невже письменник і його включив до "Польських замків та резиденцій в Україні"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus