USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Вироки у справі рейсу МН17 можуть бути виконані в Україні

13 Червня 2018 13:13
12 червня нідерландські законодавці схвалили угоду, підписану між їхньою країною та Україною.

Угода стосується переслідування відповідальних за аварію малайзійського «Боїнга», рейс МН17, на Донбасі в 2014 році, й передбачає, зокрема, використання судами відеозв'язку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє DW в середу, затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, швидше за все, в Гаазі. При цьому, якщо буде ухвалено обвинувальні вироки, вони можуть бути виконані на території України, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Схвалення угоди «є важливим кроком на шляху до пошуку істини і притягнення підозрюваних до відповідальності, тим самим задовольняючи вимоги родичів жертв», – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

Як повідомлялося, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

24 травня 2018 року представник Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи МН17 (із кримінальної поліції Нідерландів) Вілберт Паулсен на прес-конференції в Гаазі повідомив, що слідство встановило, що літак рейсу МН17 був збитий з установки «Бук», що потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу. 25 травня уряди Нідерландів та Австралії заявили, що покладають на РФ відповідальність за збитий «Боїнг» рейсу MH17.

6 червня в уряді Нідерландів заявили, що не бачать підстав для притягнення України до відповідальності за аварію літака рейсу MH17 в небі над Донбасом за незакриття повітряного простору, про що офіційно було повідомлено депутатам нижньої палати парламенту (палаті представників) Нідерландів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ Показати IP 13 Червня 2018 13:28
Надю Савченко теж судили у рашцi, i шо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus