USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замах на Шефіра: у МВС розкрили нові подробиці справи

11 Жовтня 2021 11:49
Замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, чию автівку обстріляли невідомі і тяжко поранили водія, скоїв, найімовірніше, професіонал. Наразі правохоронці проводять розслідування цього інциденту.

Таку думку висловив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв’ю РБК-Україна, інформує ТСН.

Єнін каже, що у цій справі правоохоронці працюють на «відмінно». І вже найближчим часом суспільство поінформують про просування в цій резонансній кримінальній справі.

«Безумовно, ми можемо однозначно стверджувати, що працював професіонал. Більше того, якщо порівняти цей замах на вбивство з тим злочином, який було вчинено в Черкасах, ми бачимо величезну різницю у швидкості встановлення об’єктивної істини в провадженні», – зазначив він.

За його словами, наразі правоохоронці ретельно вивчили 430 гектарів місцевості, де було скоєно замах на Шефіра. Деякі ділянки оглянули повторно та виявили додаткові речові докази.

«Ми провели безпрецедентний комплекс оперативно-слідчих заходів і певна частина з них ще триває. Органи Національної поліції та підрозділи Національної гвардії ретельно вивчили 430 гектарів місцевості – район, в якому було вчинено цей злочин, – на предмет виявлення можливих речових доказів. Окремі ділянки згідно з імовірним маршрутом відступу злочинця ми пройшли навіть двічі. І навіть під час другого огляду ми знайшли додаткові речові докази... На сьогодні призначено близько 30 експертиз. Ми продовжуємо аналізувати величезний обсяг даних, здобутих з відповідних камер», – додав він.

Нагадаємо, на Київщині здійснили замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра. У Національній поліції інформацію підтвердили.

Сам же перший помічник президента Сергій Шефір не постраждав у результаті замаху, а от його водій отримав поранення і був госпіталізований до «Феофанії». Водія прооперували, нині його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК – замах на вбивство двох і більше осіб.

Автомобіль, на якому їхав радник президента Шефір, мав номери прикриття. До того ж машина була звичайна, не броньована. Патрони, якими обстріляли автомобіль, були виготовлені в Угорщині.

Пізніше президент Володимир Зеленський записав звернення з Нью-Йорка, в якому пообіцяв, що відповідь на замах буде сильною. Також, виступаючи на Генасамблеї ООН, він розповів подробиці, зокрема, як він дізнався про стрілянину.

Слідство розглядає понад десять версій замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра, дві з яких є основними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Прокурор Показати IP 11 Жовтня 2021 12:46
Хахаха!! На другий раз знайшли те, що треба!! Ви кого за дурнів вважаєте, ауу, не д.тепи при владі??
Чефір - Кефір Показати IP 11 Жовтня 2021 13:03
Тільки запаскудили ефір.
а Показати IP 11 Жовтня 2021 16:02
а краіну не запускудили???
! Показати IP 11 Жовтня 2021 16:28
Полякова прибрали не професіонали. а от профі стріляв так .щоб не попасти у чефіра. а водія в ногу поранив випадково..чи не так?
Правда Показати IP 12 Жовтня 2021 07:02
Професіоналу достатньо було одного пострілу,чергова локшина від недовлади...і кому він потрібен був.
Андрій Показати IP 12 Жовтня 2021 09:21
Це був лише початок, якщо йому не дати належної оцінки ... олігархічна мафія передала привіт так, як вона робила це останні 30 р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus