USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Запекла кінцівка від молоді: «Ладомир» із Володимира в жіночій футзальній лізі поступився «Лідеру»

4 Лютого 2024 09:10
У суботу, 3 лютого, «Ладомир» зіграв черговий поєдинок фінального етапу жіночого чемпіонату України з футзалу. Володимирчанки на домашньому майданчику поступилися «Лідеру» з Полтавської області із рахунком 5:6.

Цей поєдинок волинська команда проводила без капітана Вікторії Гірин, яка відбувала дискваліфікацію, отриману в попередньому турі за грубий фол. Тренеру «Ладомира» Олегу Бортніку довелося виставляти на гру омолоджений склад.

Матч розпочався з активної гри господарок: Невар та Коротчук мали гострі моменти. Згодом ці гравчині створили перший гол. Після невдалого виконання штрафного м’яч відскочив до Коротчук, яка відпасувала на Невар, а Мирослава пробила повз голкіперку «Лідера».

Читати ще: Жахлива травма футзалістки, вилучення і 10 голів: «Ладомир» із Володимира стартував у фінальному етапі жіночої ліги

Гості відповіли потужним дальнім пострілом низом від Воскобойник, зрівнявши рахунок. Згодом ініціатива перейшла до полтавчанок. Пострілом зі штрафного вони могли виходити вперед, але Савкіна, відбивши удар, підстрахувала воротарку Новікову. Наприкінці першого тайму «Лідер» все-таки забив, причому двічі. Спочатку контратака призвела до голу Воскобойник, яка ледь не животом замикала простріл на порожні ворота, а опісля Дубина з розвороту пробила в самісіньку дев’ятку – 1:3.
У другому таймі гра стала більш активною, відтак побільшало моментів та голів. Тайм розпочався з красивого дальнього удару від того ж таки «Лідера»: Поберій після аута зробила на табло 1:4. «Ладомирівки» відповіли голом Савкіної, яка після передачі Невар із другої спроби пробила повз воротарку.

Хороший шанс не використала володимирчанка Коновалова, вдаривши вище з кількох метрів. Натомість гості зусиллями Дубини забили п’ятий. Коновалова реабілітувалася за промах гольовою передачею на Гладун – 3:5.

Читати ще: Команди Луцька та Володимира завершили перший етап жіночого чемпіонату України з футзалу: результати

На заключні хвилині в «Ладомира» на майданчику перебувала четвірка універсалів, яким 15–16 років: Коновалова, Ігнатенко, Савкіна та Артеменко. Саме вони подарували запеклу та інтригуючу кінцівку. На один м’яч скоротила відставання Ігнатенко. Її постріл після розіграшу кутового був не під силу голкіперці полтавчанок. У наступній же атаці перевага гостей знову була у два м’ячі.

За три хвилини до завершення 15-річна Дар’я Артеменко розігнала контратаку, яку сама завершила замиканням у порожні ворота – 5:6. Господарі намагалися витиснути нічию, втім в останні хвилини більше небезпеки створили саме гості. Але результат зостався незмінним. Фінальна сирена ознаменувала другу поспіль поразку «Ладомира».

Наразі волинська команда має дев’ять очок (шість перенесених із першого етапу та три за технічну перемогу над Збірною Харківської області) і посідає другу сходинку турнірної таблиці. Наступну гру «Ладомир» за тиждень знову зіграє з «Лідером», однак уже на Полтавщині.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото: «Ладомир»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus