USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Затримали машини «Дмитрука», які вночі зливали нечистоти

27 Травня 2017 14:47
У Луцьку на вулиці Мамсурова затримали машини м’ясопереробного підприємства, які зливали нечистоти.

Про це повідомляє прес-служба Громадського формування «Варта порядку».

У Луцьку продовжується поширюватись неприємний запах. Його чути у районі Вересневого і ЛПЗ, неприємні «аромати» відчувають жителі Відродження і 40-го кварталу.

Спеціалісти переконані, що причини смороду у місті треба розглядати комплексно. Відтак, одним із можливих джерел виникнення неприємного запаху в Луцьку можуть бути очисні споруди в Липлянах. У Зміїнці є цех із забою великої рогатої худоби та свиней і очевидно, що вони теж кудись зливають нечистоти. Тому під пильну увагу вартівців потрапили «ковбасники».

Громадське формування «Варта порядку» влаштувало «полювання» за водіями підприємств м’ясопереробної галузі, які зливають нечистоти де заманеться.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЕКОЛОГІЧНІ СЛУЖБИ ІГНОРУЮТЬ СМОРІД У ЛУЦЬКУ, - НАРДЕП

Так, вчора, 26 травня, близько 23 години на вулиці Мамсурова представники ГФ «Варта порядку» затримала три машини ТМ «Дмитрук». Водії переконують, що зливають тільки воду, якою охолоджують ковбасу, та чомусь та «вода» має нестерпний запах. Серед документів у представників підприємства тільки договір.
До речі, кожна машина повинна мати напис: «Вивіз нечистот» та мати довідку про кількість скинутих стоків. Звичайно цього всього в них не було.

ЧИТАТИ ЩЕ: «КОВБАСНИКАМ» ХОЧУТЬ ЗАБОРОНИТИ ЗЛИВАТИ ВІДХОДИ У ЛУЦЬКУ

«Варта порядку» зафіксувала цей випадок і відповідні документи будуть направлені до компетентних органів.

За коментарем із приводу цієї ситуації ми звернулися у прес-центр ТМ «Дмитрук» до Катерини Пекної, на що вона повідомила, що директор підприємства Олег Дмитрук на своїй сторінці у Facebook дав офіційне пояснення ситуації.

«Наше підприємство працює з червня 2007 року й спеціалізується виключно на переробці м’ясної сировини для виробництва м’ясоковбасних виробів. Жодної діяльності, яка пов’язана із забоєм великої рогатої худоби та інших свійських тварин, не проводимо. Відповідно, відходи (нечистоти) від такої діяльності відсутні. Зауважу, що з початку роботи нашої компанії вивіз виробничих стоків від її діяльності здійснювала підрядна організація. Через три роки був придбаний власний транспорт та заключений договір з КП «Луцькводоканал» щодо скиду виробничих стоків у спеціально відведені місця. Йдеться про виробничі стоки діяльності нашої компанії, які на 70% складаються з води, що охолоджує готові вироби після термічної обробки, та на 30% з води, що йде на змивання технологічного обладнання і побутові потреби персоналу», - йдеться в дописі.

Повний текст коментаря даємо нижче.
Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

До слова, у Волинській облраді пропонують розірвати договори з підприємствами, які зливають відходи з виробництва в очисні споруди міста Луцька.

До слова, торік Луцьк уже страждав через діяльність «ковбасників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
7788 Показати IP 27 Травня 2017 15:11
Нічого ви їм не зробите !!! А в них криша сбу...
Микола с. до 7788 Показати IP 27 Травня 2017 16:42
Берлик в них Криша
липини Показати IP 27 Травня 2017 15:30
такий сморід скоро буде всюди, жеки та всі комунальні кантори тьльки беруть гроші , а центральні каналізації прокладені ще 30-40 років назад, при цьому навантаження на їх зросла в 300-700%...скоро сморід буде всюди а лексусів і тайот в чиновників все більше і більше
Дмитро Показати IP 27 Травня 2017 15:52
Як Він за..бав.Гн*да-немає взагалі поваги до людей.Треба, завезти ту смердоту до нього в Дачне, під його будинок.Памятається, як Дмитрук вже раз виправдовувався і казав, що більше так не повториться.За слова треба відповідати.Або закрити підприємство!!!
123 Показати IP 27 Травня 2017 16:00
Быстрый как «Волга», сильный как «КрАЗ», всех за**ал татарский «КамАЗ»!
123 Показати IP 27 Травня 2017 16:04
Нет власти, ни хр*на не боятся. Этот боров жирный в центре скоро свои машины с д*рьмом сливать будет.
Пройшло Показати IP 27 Травня 2017 16:05
А в каналізаційній трубі чим має пахнути Ромаками ? Зливають в проміжний колодязь а не в кінцевий.. того при зливі чути трохи.
Клава Показати IP 27 Травня 2017 16:19
Млять !!! А чому дали зливати ??? Чому не повернули машини на підприємство ???
Знаю. Показати IP 27 Травня 2017 16:43
А шо за Кацапи тут Зиками ляпають ?
Ivan Показати IP 27 Травня 2017 17:30
кажуть ще Линник зливає масово, але в нього зять депутат, то не трогають
Motomoto Показати IP 27 Травня 2017 20:11
Ходять слухи,що цей сморід від того ,що біля Луцька викинули якусь дохлятину
Анонім до Motomoto Показати IP 28 Травня 2017 00:13
а ще ходять слухи, що якийсь обіс"ався
Марія Показати IP 27 Травня 2017 20:16
Ось бачите, а кажуть, що Луцьку ковбасники не зливають нечистоти в каналізацію.ГАНЬБА ВАМ
b Показати IP 27 Травня 2017 20:50
Проблема не в Дмитруку!!! 1. У кожному обласному центрі є велика кількість виробників ковбас і вони всі без винятку зливають у каналізацію такзвані нечистоти і що у всіх така проблема??????? 2. Кошти на розвиток інфраструктури, які повинні сплачувати забудовники та інші законодавчо визначені особи повниині в першу чергу йти на будівнитво та модернізацію комунікації, які вже давно вичерпали свій ресурс. Запитання Дмитрук голосує на сесії про зменшення суми сплати до бюджету зазначених коштів, що субєкт господарювання біля своєї новобудови поклав бруківку і.т.д. чи депутати міської ради????? 3. Чому ніхто не питає куди пішли дані кошти, а скільки їх має буди легко порахувати шляхом отримання відповіді з ДАБІ щодо площ зданої в експлуатацію нерухомості з зазнченнчям вартості будівництва і помножити на визначений міською радою відсоток????(цікаво скільки таких коштів заплатив власник ЦУМУ, ПОРТСІТІ і.т.д і куди вони пішли) 4. Чому ніхто з міської ради не розповідає про те, що комунікації біля цукрового заводу куди зливають нечистоти мешканці даного мікрорайону належать заводу, а не міській раді?????????? І на мою думку рано чи пізно завод відріже мешканців від цього блага і куди вони всі будуть зливати нечистоти???????? Винен Дмитрук????? 5. Чому ніхто не пише що грунт з міських очисних (тобто осад який залишається після очистки нечистот) вивозиться прямо на поля поряд з ними (до речі їх вивіз коштує місцевому бюдженту по декілька млн. грн. на рік і якщо цікаво поцікавтесь хто це робить) -------знову Дмитрук??????? 6. Пишите про те, що відходи від ковбасників мають нестерпний запах. Коли у Вас кожного забивається каналізація дома то з неї приємно пахне(це про те, що якби вам дади понюхати те, що виходить з Вашої каналізації неговорячи про це, а сказали, що це ........ну Ви здогадались як би Ви говорили????????) 7. Хто платить мільйонні в рік податки до бюджету і забезпечує роботою понад 50 громадян - Ви чи Дмитрук, який до цієї проблеми має таке ж відношення як ми до космосу. 8. На мою думку влада не може вирішити дане питання та звинувачувати себе не хоче, але ж когось потрібно. Писати можна ще дуже довго, але саме головне ЛЮДИ думайте головою та аналізуйте все те, що вам подають в ЗМІ. Не піддавайтесь на маніпуляції та популізм, а то про когось з сусідньої держави говоримио про те, що вони зомбовані телебаченням, а самі??????
Будь ласка проясніть до b Показати IP 27 Травня 2017 23:12
За даними сайту ТМ «Дмитрук» знаходиться : Волинська обл., Луцький р-н, с. Всеволодівка, вул. Степова, 4а або хутір Всеволодівка як позиціонує сам виробник ковбас. Від хутора до вул. Мансурова Гугл наміряв 15,9км. Яким макаром відходи підприємства розміщеного за межами міста на віддалі 16км. потрапляють Луцьк?
Анонім до Будь ласка проясніть Показати IP 28 Травня 2017 00:17
місце реєстрації і місце здійснення діяльності - це далеко не одне і те ж.
Будь ласка проясніть до Анонім Показати IP 28 Травня 2017 10:33
хутір Всеволодівка -- фізично знаходяться виробничі потужності. Ішими словами - ковбасу виготовляють на хуторі, відходи ввезуть в Луцьк.
Гірка Полонка до b Показати IP 28 Травня 2017 16:34
Так дайте пораду людям, що робити,куди ще звертатись? Я за цим всі спостерігаю,і гадаю нічого не зміниться,тому що все це корупція,велике крутиться,один одного покривають:мери,голови обл.і райдержадміністрації,і т.д.Єдине що можливо телебачення,щоб весь час на виду,надзвичайні новини,стб...
Андрій Показати IP 28 Травня 2017 00:00
Від Забіяки машини вивозять відходи цілий день. Кожні 10-15!!! хвилин. Цілий день!!! Достатньо півгодини почекати автобус. Нарахуєте 3 г*вновоза. Питання? ;)
лучанин з львівської Показати IP 28 Травня 2017 06:27
з торчина машини сутки возять нечистоти
І Показати IP 28 Травня 2017 08:07
Комусь Дмитрук вже невгодив?
b Показати IP 28 Травня 2017 09:02
шляхом перевезення асенізаторами
s Показати IP 28 Травня 2017 19:32
Перші результати безпідставних звинувачень зі сторони популістві. Гнідавський цукровий завод змінює свою юридичну адресу- на с. Боратин і десятки мільйонів гривень податків піде не в міський бюджет. Далі послідує відключеня місцевих мешканців від каналізації заводу. Слідуючим хто змінить місце сплати податків думаю буде Дмитрук. Запитання, яким чином правляча у Луцьку політ сила прагне наповнювати бюджет????????Фірми головно податків не платаять бо гроші, які б мали бути сплачені в якості податків йдуть у ФОНД (кошти скеровані на благодійництво не оподатковуються). При цьому всьому причина не усунеться без будівництва міської каналізації, а бюджет вже з наступного місяце почне відчувати зменшення наповнюваності........
Руслан Показати IP 29 Травня 2017 11:17
нехай кожен колбасник викине по одні машині відходів собі на подвіря
Володя Показати IP 30 Травня 2017 00:11
Треба бойкот Дмитруку зробити - не купувати взагалі їхньої продукції, може тоді якісь позитивні зміни відбудуться..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus