USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Здивували, але не обіграли: «Старий Луцьк» поступився лідеру Суперліги

12 Лютого 2023 16:25
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» зумів здивувати лідера Суперліги, обігравши київський «Будівельник» у першій чверті. Але далі кияни взяли гру під свій контроль та в підсумку перемогли команду з Луцька – 88:71.

Рахунок у матчі відкрив капітан лучан Володимир Коцько, влучивши здалеку. Хохоник відповів тим же у наступній атаці. У перші хвилини гра була рівною – команди обмінювалися очками, але ніхто не міг піти у відрив. Тоді в «Старого Луцька» добре у нападі діяв Бедлінський, двічі закинувши з-під кільця та реалізувавши штрафні. Водночас високий лучан двічі сфолив у захисті. Ближче до закінчення чверті у «Старого Луцька» розкидався Марків – його два влучні дальні зробили рахунок 16:21 на користь лучан. В підсумку волиняни виграли першу чверть – 20:23.

Читати ще: Реабілітувалися за домашній бабл: «Старий Луцьк» переміг «Запоріжжя»

Сафонов «трьохою» зрівняв рахунок на початку другої чверті, і Володимир Журжій вирішив взяти тайм-аут. Після цього почав куражитися старший Коровяков, забивши дві «трьохи» поспіль. Тож тепер тайм-аут вимушений був брати Забірченко, аби на дати лучанам піти у відрив – кияни поступалися -4. У середині чверті відбувся класний обмін дальніми влучаннями Буренка та Євгена Коровякова. Після цього лучани все ще були попереду (32:34), але переможний рахунок тримався недовго – кияни зуміли відірватися на +7 за три хвилини до великої перерви. «Будівельник» так і пішов на відпочинок лідером – 50:39.

За половину третьої чверті лучани зуміли скороти відставання до -5. Основний вклад у це вніс Панфілов, який і забивав, і віддавав. До слова, у киян зовсім не вдавалися штрафні кидки – «будівельники» не реалізували чотири спроби поспіль. Втім київські баскетболісти до кінця чверті відновили одинадцятиочкову перевагу – 67:56. Однак відзначимо Прозапаса, який завершив десятихвилинку ефектним базером, підбадьоривши партнерів.

Читати ще: «Старий Луцьк» поступився у напруженій перестрілці з «Дніпром»

Нікітін на старті четвертої чверті збільшив перевагу киян до +15, що фактично унеможливило повернення лучан у гру. До середини десятихвилинки «Будівельник» накидав на ще більший відрив. Дещо скороти відставання Панфілов, влучивши дві поспіль «трьохи». Але на більше «Старий Луцьк» не спромігся, поступившись лідеру Суперліги – 88:71.

Найрезультативнішим у складі лучан став Володимир Коцько – 17 очок.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2023 20:04
Та команда дивує київський "Будівельник" тільки у першій чверті матчу ! Але абсолютно вже не дивує волинян своїми постійними програшами !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus