USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Знищення «Волиньторфу» вигідне тим, хто заробляє на тарифах, – депутат

11 Грудня 2018 21:07
Державному підприємству «Волиньторф» досі не виділили землю для видобутку торфу, тож структура – на межі знищення.

Про це заявляє радник голови Волинської облради, керівник фракції УКРОП Вячеслав Рубльов, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Як відомо, у випадку, якщо «Волиньторфу» не виділять земель для видобутку, державне підприємство протягом трьох місяців може повністю припинити свою діяльність. У зв’язку з цим постане питання забезпечення паливом більшості комунальних установ області. Також без роботи ризикують залишитися 400 осіб.

«Розвал «Волиньторфу» вигідний тим, хто заробляє на газі, на вугіллі, на схемі «Роттердам плюс». Це цілеспрямована політика, що веде до знищення підприємства, яке видобуває дешеву сировину, і яке забезпечує в області паливом 70% соціальних об’єктів – лікарні, дитсадки», - каже Вячеслав Рубльов.

За словами депутата, під час спільного засідання постійних комісій Волинської обласної ради з питань екології та депутатської діяльності, яке відбулося 11 грудня, чиновники, які причетні до блокування роботи «Волиньторфу» не прийшли на комісію, попри те, що були присутні на флешмобі в підтримку військовополонених українських моряків, яких судять в Російській Федерації.

«Ми підтримуємо хлопців, які потрапили в полон до Росії через безглузду і недолугу владу, яка їх туди відправила. Але сьогодні, ці чиновники, які мали б на Волині якісно виконувати свою роботу, не прийшли на комісію. Зараз вони стоять в коридорі і не знають що робити. Вони своїми руками знищують наших хлопців – в акваторії Азовського моря знищили одні, а на Волині 400 сімей знищують інші, - наголошує Вячеслав Рубльов. - Якщо «Волиньторфу» нададуть площі для розробки та видобування торфу, то це підприємство буде працювати десятки років. Якщо цього не станеться, то 400 працівників успішного державного підприємства втратять роботу».

За спільним рішенням депутатів двох комісій, обранці громади вирішили звернулися до правоохоронних органів, аби ті дали свої оцінку ситуації.

Нагадаємо, звернення Маневицького торфозаводу філіалу ДП «Волиньторф» розглядали 11 грудня під час спільного засідання постійних комісій Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів та депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

Тривалий час діяльність «Волиньторфу» ускладнена через те, що свого часу колишній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик саботував накази про виділення нових земель підприємству для видобутку торфу. Окрім того, працівники ДП «Волиньторф» занепокоєні можливістю приватизації підприємства.

У випадку, якщо «Волиньторфу» не виділять земель для видобутку, державне підприємство протягом трьох місяців може повністю припинити свою діяльність. У зв’язку з цим постане питання забезпечення паливом більшості комунальних установ області. Також без роботи ризикують залишитися 400 осіб.

Тим часом голова Волинської ОДА Олександр Савченко 11 грудня вирішив направити на ДП «Волиньторф» правоохоронців з перевіркою, водночас запевнивши, що робитиме все для того, щоб підприємство працювало надалі і не зупинялося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus