USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Іловайськом вижили ті, хто не повірив у домовленості з Путіним

11 Жовтня 2014 17:47
Домогтися того, щоб відповідальні за обстріл українських батальйонів під Іловайськом були покарані, обіцяє лучанам екс-очільник РНБО Андрій Парубій.

Про це йшлося під час зустрічі Андрія Парубія з лучанами 11 жовтня на Театральному майдані у Луцьку.

Він зауважив, що «хтось у цій країні дуже боїться добровольців», тому, мовляв, часто ставили питання про те, щоб їх відкликати із зони АТО. Своєю чергою, колишній голова РНБО завжди був проти цього.

«Під Іловайськом зібрали цілий ряд батальйонів, кинули їх в той котел, це була страшна трагедія, і я підтверджую: кожен має бути покараний. Кількість загиблих навіть приховували, мовчали про це, а за різними даними від тисячі до 1,8 тисячі чоловік загинуло або зникло безвісти. Що найбільш трагічне – це не була війна у нашому розумінні, їх просто бомбили, і бомбили із ранку до ночі. А коли казали про коридор, і вони виїжджали, їх просто розстрілювали», - розповів Андрій Парубій.

З його слів, Андрій Тетерук, командир батальйону «Миротворець», розповідав, що не повірив у домовленості з Путіним і виводив свій підрозділ вночі лісами без документів та з вимкненими мобільними.

Андрій Парубій пообіцяв не допустити того, щоб винні лишилися непокараними. Так, наразі вдалося домогтися відкриття кримінальної справи, скликання слідчої комісії у Верховній Раді. Покарання винних він назвав справою честі, тому що на Сході ще чимало незнайдених та непохованих побратимів. На питання лучан про те, чому досі не затриманий екс-очільник Державної прикордонної служби генерал Микола Литвин, він зауважив, що усе повинно відбуватися у рамках законодавства.

Нагадаємо, наприкінці серпня під Іловайськом потрапили в оточення декілька добровольчих батальйонів та частина сил Національної гвардії, зокрема, 51 бригада, яка за останні дні зазнала великих втрат. Добровольчі батальйони неодноразово просили у командування підкріплення, проте, зі слів бійців, потрібна допомога так і не надійшла. Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленістю мали виходити українські бійці. Українські військовослужбовці зазнали значних втрат. Згодом у Міноборони повідомили, що в «Іловайському котлі» загинуло 108 військових.

Як повідомлялося, 8 жовтня заступник генпрокурора головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що винними в серії трагічних подій під Іловайськом є бійці батальйону територіальної оборони "Прикарпаття", які залишили місце бойових дій.

Під «роздачу» потрапили і бійці 51-ї механізованої бригади, яка дислокується у Володимирі-Волинському – вони теж брали участь в боях під Іловайськом. Як відомо, після низки незрозумілих трагедій вирішили розформувати і 51-у окрему механізовану бригаду, історія якої – чи не найтрагічніша у цій неоголошеній війні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волинські бійці вважають основною причиною Іловайської трагедії "самодурство та помилки командування АТО".

Бійці, які вижили в "іловайському котлі", вимагають судити керівників АТО. Добровольці очікують від влади відкритого судового процесу над винуватцями прорахунків військової операції під Іловайськом. Дехто навіть говорить про «зумисний провал» і «злив» добровольчих батальйонів супротивникові.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗАВДЯКИ КОМБАТУ БАТАРЕЯ 51 ОМБ ВИРВАЛАСЯ З ІЛОВАЙСЬКОГО КОТЛА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
патріот Показати IP 11 Жовтня 2014 17:57
Цього Парубія першого люструвати і до суду за його діяння! Один з тих хто бойню розв'язав як на Майдані так і на Сході, а перед тим тихо-мирно здав Крим!!! Ганьба!!! Люди війни і розрухи нам не потрібні!!!
Анонім до патріот Показати IP 11 Жовтня 2014 18:13
Такі як ти - БОЛОТО. Їм всеодно хто і що буде - аби ГРОШІ платили і неважливо ХТО це буде робити - Янукович, Путін, ДНР, новоРассєя ...
анонімУ до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2014 18:20
Організатору правосеків що потрібно? Гроші вкладені відробляти, що він і робить той Парубій! Нікого не обдурите і не зазомбуєте бо всім відомо що то за фрукт!!! А робити винними різних Януків, ПТН... це діло слабких, хто сам нічого не вміє, а ці ЯноПутіни ще за своє відповідати будуть як і Парубії і КО!!!
Львів'янка до анонімУ Показати IP 11 Жовтня 2014 19:10
ВСІ БИ БУЛИ ТАКИМИ ПАТРІОТАМИ, ЯК аНДРІЙ пАРУБІЙ. ХТО ЗВИНУВАТИТЬ ЙОГО У КОРУПЦІЇ - ЗНАЙДІТЬ ФАКТИ!!! цЕ ЄДИНА У ТІЙ ВЕРХІВЦІ ЛЮДИНА, ЯКА ДІЙСНО Є ПАТРІОТОМ УКРАЇНИ. ОТ І ВИКОРИСТОВУЮТЬ ЙОГО ПОРЯДНІСТЬ, БЕРУЧИ У ВИБОРЧІ СПИСКИ.
))) до Львів'янка Показати IP 12 Жовтня 2014 00:27
у вас кепслок заїло. оцінка "він є патріотом" скоро буде маркуванням, що треба бити, доки не втік.
Волинянин до Львів'янка Показати IP 12 Жовтня 2014 09:52
Ви з якого дерева впали?:) Яка корупція якщо він з за бугра фінансується! От наївні і неосвідчені люди мамо рідна, що за люди в нас...?!:( Не дивно що так і живемо і нажаль ще довго і гірше жити будемо коли таких пообирають...
098 до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2014 18:23
Хто кому і за що платить?:))) Клоун пля...!!!
890 до 098 Показати IP 11 Жовтня 2014 18:28
зарплату, пенсію та інші "заробітки" - законні і незаконні.
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2014 18:07
коментар було видалено
ВОНО Показати IP 11 Жовтня 2014 19:20
прохфесіоналізм наших хенералів вражає, ні один ворог не приніс стільки біди в наші сімї як вони. Раз домовилися виходити без важкої техніки -значить без неї і виходьте. Але камадьори в перших рядах поставили трофейний Т-72 - це ж явна провокація як на мене. А солдатики лягли трупом через чиюсь наглу тупість. Тому до тепер і *невідомо* хто командував, як командував і чому командував.
ВОНО до ВОНО Показати IP 11 Жовтня 2014 19:21
не вірили ворогу? це закономірно, ворогу неможна вірити. Тоді посилайте розвідку, проводьте розвідку боєм, а не стройте солдатів в колонуна розстріл
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2014 09:49
На того Парубія лише глянути і послухати - особистість без інтелекту взагалі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus