USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Башкаленка виключили зі складу колегії облради

1 Жовтня 2015 14:52
Депутата Волинської обласної ради Олександра Башкаленка виключили зі складу колегії облради у зв’язку з тим, що після подій Революції Гідності на Волині він жодного разу не з’явився на засідання сесій і фактично перестав виконувати свої депутатські повноваження. Окрім Башкаленка, до складу колегії входило ще 16 обранців волинської громади.

Про це стало відомо під час чергової сесії облради 30 вересня.

Колегія обласної ради є дорадчим органом, що утворюється відповідно до статті 57 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і діє при голові обласної ради для вироблення узгоджених пропозицій та рекомендацій з основних питань діяльності ради, координації роботи постійних комісій. Вона утворюється радою і у своїй діяльності підзвітна раді. До складу колегії входять за посадою голова ради, перший заступник голови ради, заступник голови ради, голови постійних комісій, уповноважені представники депутатських груп та фракцій.

Колегія обласної ради здійснює такі повноваження:

- погодження пропозицій щодо порядку денного чергових сесій, попередній розгляд матеріалів сесії, узгодження проектів рішення з питань, що вносяться на розгляд ради;
- вироблення узгоджених пропозицій щодо перспективних і поточних питань діяльності ради та її органів;
- координація діяльності постійних комісій у вивченні, попередньому розгляді, підготовці питань, що належать до відання ради;
- за дорученням обласної ради може здійснювати інші повноваження в межах чинного законодавства України.

Автором проекту рішення про виведення зі складу колегії Олександра Башкаленка став голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Володимир Навроцький.

Депутати підтримали проект рішення. Відтак, голова колишньої фракції Партії регіонів відтепер не є членом колегії облради. Окрім того, під час 34 сесії Волинської обласної ради хотіли виключити Олександра Башкаленка з членства у бюджетній комісії як головного прогульника.

Нагадаємо, що під час Революції Гідності громада вимагала відставки Олександра Башкаленка з посади голови Волинської ОДА. Його зобов'язували писати заяву про відставку публічно. Оскільки він відмовлявся це робити, його побили і поставили на коліна. Також видання повідомляло, що Башкаленка прикували наручниками на сцені. Зауважимо, що Партія регіонів на Волині припинила свою діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Степан Бандера Показати IP 1 Жовтня 2015 14:58
ну, і дарма. Тільки рекламу перед виборами цьому клопу зробили
ЕПТ Показати IP 1 Жовтня 2015 15:52
Ого не пройшло і пів року, може ще познімають портрети Януковича
опт до ЕПТ Показати IP 1 Жовтня 2015 16:07
ну, які півроку, півтори року, а незабаром і два буде...
До Бандера Показати IP 1 Жовтня 2015 16:20
Ще депортуйте його з Волині.
Ой Показати IP 1 Жовтня 2015 16:23
Там вигнали, а Укроп до себе забрав. Ги
Екскурсовод до Ой Показати IP 1 Жовтня 2015 18:59
Укроп Курилюка забрав, а Башкаленко балотується від Опозиційного блоку. Башкаленко, на відміну від іншиш, завжди має чітку позицію і не бігає по партіях де вигідніше і не крутить шапку в другу сторону коли міняється влада.
Анонім до Ой Показати IP 1 Жовтня 2015 21:10
Відповідай за базар!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus