USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто і навіщо звільнив Терещука від люстрації: запитання без відповіді

27 Серпня 2015 13:33
Звернення до Міністерства юстиції щодо проведення антикорупційної експертизи звільнення від люстрації колишнього керівника УМВС України у Волинській області Олександра Терещука, депутати Луцької міської ради не підтримали.

Відповідний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів під час чергової 77 сесії міськради сьогодні, 27 серпня.

Нагадаємо, луцькі депутати не погоджуються з указом президента, що дозволив не люструвати Олександра Терещука. Так, вони хочуть, аби у Києві провели антикорупційну експертизу й підготували відповідне рішення.

Нагадаємо, Олександр Терещук очолював УМВС у Волинській області під час Євромайдану. Саме йому приписують наказ застосувати світло-шумові гранати та фабрикування справ проти євромайданівців.

По тому він очолив міліцію в Києві. Але під тиском громади його звільнили, хоча вже за декілька днів був указ президента Петра Порошенка не застосовувати щодо нього люстрацію. Цікаво, що у формулюванні написано: «з метою необхідності забезпечення обороноздатності держави».

«Олександр Терещук абсолютно підпадає під дію Закону України Про очищення влади. Зважаючи на його роль під час Євромайдану на Волині, дивним було його призначення очільником київської міліції. По тому вилізло чимало речей з особистого життя, будівництво особняка біля Києва на арештованих судом ділянках. Ми пропонуємо звернутися до Мін’юсту з тим, щоб провели експертизу матеріалів, на основі яких підготували відповідний указ глави держави», - зазначив депутат Богдан Шиба.

Цю позицію підтримав голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов. Він зазначив: подібні документи, як указ президента про звільнення від люстрації Терещука – демонстрація подвійних стандартів в країні.

Однак, депутати проект рішення не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ACAB Показати IP 27 Серпня 2015 14:25
коментар було видалено
АСАВ до ACAB Показати IP 27 Серпня 2015 14:30
коментар було видалено
123 Показати IP 27 Серпня 2015 14:40
Ось і грош ціна нашим депутатам! Потрібно думати, кого обирати!
Хороший мусор Показати IP 27 Серпня 2015 15:14
коментар було видалено
ната Показати IP 27 Серпня 2015 17:11
28,08,2015 о 14,00 відбудеться відкриття меморіальних дошок на честь загиблих героїв Прокопчук В. та Войчук О. б-р дружби народів 2.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus