USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура шукає способи стягнути гроші з ПортCity

12 Червня 2014 15:14
Прокуратура області перевіряє діяльність, чи точніше бездіяльність Луцькради, з приводу сплати забудовників вкладу у розвиток міста. Зокрема, чи може таки місто отримати кошти від забудовників ПортCity, оскільки цим внеском мав бути підземний пішохідний перехід, однак місто залишилося без переходу і без грошей.

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області сьогодні, 12 червня.

Нагадаємо, торгово-розважальний комплекс ПортCity відкрили в Луцьку у травні цього року. Разом з ним, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, виданими Луцькою міською радою, мали б побудувати підземний перехід. Однак досі на новій бруківці немає й натяку на роботу. Тепер для того, аби збудувати суспільно важливий для міста проект, доведеться блокувати вже діючі установи і переносити тепломережу, а це коштуватиме дорожче самого підземного переходу. Нещодавно дирекція, щоправда, прокоментувала, коли зможуть побудувати перехід.

А у міській раді під час сесії в кінці травня депутатам запропонували підтримати пропозицію стягнути кошти з ТЦ «ПортCity» за пайову участь на розвиток інфраструктури міста. Однак пропозицію депутати не підтримали.

Згодом, під час засідання колегії в прокуратурі, заступник прокурора області Олег Корецький звинуватив Луцькраду у бездіяльності. Нині, під час прес-конференції, заступник прокурора області Геннадій Парфелюк повідомив, що прокуратура таки перевіряє цей факт. Більше того, розглядають питання, чи може прокуратура, згідно з представницькими функціями, стягнути із власників кошти на користь міського бюджету.

«Така перевірка проводиться і триває. Внесок замовником будівництва на адресу міського бюджету не надійшов. Нас цікавить, чи це ознаки кримінального правопорушення в діях міської ради і чи заходами представництва ми можемо стягнути ці кошти. Крім того, ми пішли далі в цій перевірці. З’ясовуємо, які причини, і скільки коштів від інших замовників будівництва не надійшло, через що ми будемо розширювати обсяги перевірки і це займе певний час», - повідомив прокурор.

Терміни, переконують у прокуратурі, мають бути максимально стислі. Проте є ще невеликий нюанс: норма закону про сплату цього внеску з’явилася у березні 2011 року. Але закон сформований так, що порядок і розмір сплати визначає орган місцевого самоврядування, у цьому випадку це - Луцька міська рада. Закон вступив у силу в 2011 році, а розпорядження міськради розпочало діяти в січні 2013 року.

До прикладу, в Донецькій області подібне положення прийняли в червні 2011 року. Тому цим можуть скористатися недобросовісні забудовники, пояснюючи свою неправомірну діяльність.

Зі слів Геннадія Парфелюка, прокуратура має дати оцінку, чому представники громади не прийняли таке рішення в найкоротший термін, а чекали майже 2 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ххх Показати IP 12 Червня 2014 15:39
Міськрада і континіум розвели місто як дитину. ***
ВОВК Показати IP 12 Червня 2014 15:41
Е, пізно спохватились, вже давно все стягнуто та потрачено ще до революції, тоді інші часи були, а зараз пізно кулаками махати.
прокуратура Показати IP 12 Червня 2014 15:54
шукає спосіб отримати свою долю, але скоріше за все давно вже отримала
Горохівець Показати IP 12 Червня 2014 15:56
ПЕРЕХІД не приносить ДОХІД! Це ж не Панамський канал. А на реконструкцію ЦУМу не видавались техмувови з влаштуванням піздземного пердоходу?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 12 Червня 2014 16:24
дуже просто. порушити проти Романюка кримінальну справу за службову недбалість і перехід буде аж бігом збудований
Прокурорам Показати IP 12 Червня 2014 16:32
Давайте скоріше беріть гроші та закривайте ту справу дурні, вам на посадах залишатися лишилось тиждень-два
beast Показати IP 12 Червня 2014 17:44
Біля Салюту на Соборності облаштували світлофор і перехід. Тепер на 40 від Там-Таму їхати 20 хвилин. Чому не нагнули власників Салюту на перехід? Чому не нагинають власників Гостинця? Бугуртять всі тільки через ПортСіті. Якщо робити то всім.
beast до beast Показати IP 12 Червня 2014 17:45
тю, 26 школу забув. Там 2 людини за день перейде. а купа стоїть
тетя Показати IP 12 Червня 2014 17:55
гнут Ерему и налево и направо и все с подачи Порошенко, скоро конец царьку лжи и махинаций
Волинь Показати IP 12 Червня 2014 20:41
Гнати пора того хабарника романюка, він вже пів Луцька продав. Усім продає, хто платить. Коли вже нажереться ?
Волині-Осіпову Показати IP 12 Червня 2014 22:53
Андрійку не втомився строчити брехливі коменти займись чимсь корисним.
Анонім Показати IP 13 Червня 2014 06:01
Романюк взяв половину, а на місто йому начхати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus