USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - масштабний автомотофестиваль. ПРОГРАМА

19 Вересня 2013 14:47
Одна з наймасштабніших подій в автомобільному житті міста відбудеться 5 та 6 жовтня. Раллі-крос, драг рейсинг, картинг, показові виступи, масштабна виставка автомобілів та мотоциклів, рок концерт чекають лучан вже наступних вихідних. Про це йшлося під час прес-конференції фестивалю.

Як розповіли організатори, такий фестиваль вже відбувся у Луцьку в 2006 році, зібравши чимало охочих учасників та глядачів. Цьогоріч «AutoWESTern» буде набагато масштабнішим і насиченішим, та триватиме два дні.

Як розповів організатор, голова правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк, ідея фестивалю полягає в тому, щоб об’єднати всі галузі, пов’язані з автомобілем:
«Сьогодні автомобіль – це вже культура. Є люди, які не тільки пересуваються ними, але займаються їх тюнінгом та автоспортом. Для багатьох людей це - частина життя. Вони віддають захопленню весь вільний час та кошти».


У фестивалі візьмуть участь як наші луцькі клуби: «ВолиньКарт», «Луцький автоклуб», «Smotra», так і гості з інших країн та областей. Представниця клубу розвитку та дозвілля «Червона рута» Єлизавета Шубко розповіла, що програма першого дня розпочнеться з офіційного відкриття о 13:00 поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку на проспекті Волі. Звідти автоколона, до якої зможуть доєднатись усі охочі, рушить по маршруту №15 до автотреку в селі Дачне, там о 15:00 розпочнуться гонки.

Другий день буде більш насиченим: на злітній смузі аеропорту Крупа відбудеться драг рейсінг – класичні гонки по прямій на 402 метри. Їх організатором виступив автоклуб «Форсаж» з Рівного, який вже 10 років проводить схожі заходи – зокрема і у нас. У гонках візьмуть участь не лише професійні автогонщики, та байкери, але й всі, хто захоче.

Офіційне відкриття другого дня та гонки розпочнуться о 12:00, а реєстрація учасників – об 11:00. Окрім того, показові виступи молодих гонщиків організує клуб «ВолиньКарт». Охочі і самі зможуть повпрвалятись на треці – для гостей організують прокат гоночних «болідів».

Гостей фестивалю чекає виставка автосалонів, а також тюнінгованих та ретро-автомобілів і мотоциклів. А конкурсом «АвтоЛеді» організатори спробують розвіяти міф про здатності прекрасної половини до керування авто – всі охочі жінки можуть спробувати себе у автомобільному слаломі. Учасників та переможців конкурсів нагородять призами від спонсорів.

Мото-частину заходу представлять як волинські байкери, так і гості з Польщі – клуб «Dragon».

Окрім того, відвідувачів фестивалю чекає і потужна розважальна програма: виступи танцювальних та рок-гуртів, вогняне шоу та авто-квест. Позмагатись у конкурсах зможуть як дорослі, так і малеча.

Учасники будуть мати змогу послухати гурти VISCULA, YEGANOV Project , MANGUST, F.A.T., Апокриф, Ріплей та гурт з Білорусії Steel Razor. Свої хореографічні номери покажуть публіці DIVA Dance Family та Cannabis Dance.

Для гостей заходу організують доїзд до місця проведення – з 11 години ранку з Луцька до аеродрому в село Крупа курсуватимуть автобуси. Також для гостей, які прибудуть на власних автівках, обіцяють належну парковку на території аеродрому – лишати автомобілі поблизу не дозволятимуть. За порядком слідкуватимуть представники ДАІ.

Як розповіли організатори, фестивалем вони хочуть об’єднати всі області Західного регіону, провівши схожі заходи і у Рівненській, Львівській, Тернопільській областях. Зараз тривають роботи з підготовки місця проведення, щоб гідно зустріти гостей з різних куточків України та закордону. Відвідувачам обіцяють всі належні умови, а саме: туалети та харчування. До слова, нічого міцнішого за пиво на фестивалі не буде.

Слід зауважити: на меті організатори мали не лише розважальну ціль.

«Сьогодні існує проблема в тому, що люди, які хочуть займатись автоспортом – мають і бажання, і знання, на жаль, не мають де себе реалізувати. Тому і організовують нелегальні змагання, нічні гонки по місту. Таким чином ми вирішили об’єднати інтереси цих людей та глядачів, яким захід теж стане дуже цікавим», - розповідає Єлизавета Шубко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Яночка Показати IP 20 Вересня 2013 11:52
В 2006 році міська влада повністю "завалила" захід,думаю,що і тепер буде те ж саме,тим більше що все це теж кординував Гоцалюк;)
Андрій Показати IP 20 Вересня 2013 11:57
А хто взагалі дає дозвіл на проведення таких заходів на литовищі на Волині?Я чув,що ці гонки взагалі проводитимуться підпільно.При наймі моїх друзів-учасників цього заходу так інформували.
Макс Показати IP 6 Жовтня 2013 10:04
Как всегда на волыни не хватило йода написать где будет происходить мероприятия или разместить карту доезда, с***а хрестья не, теперь прийдеться по крупе искать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus