USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Як зареєструвати авто в Україні за новими правилами

31 Січня 2016 17:17
Відтепер, щоб поставити автомобіль на облік не потрібно ні МРЕВ, ні довідка–рахунок.

Про це повідомляє Інформаційне агентство українські реалії.

У листопаді минулого року Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про ліквідацію Міжрайонного реєстраційно-екзаменаційного відділу Державної інспекції безпеки дорожнього руху (МРЕВ).

Тоді ж повідомили і про припинення діяльності самої ДАІ.

Натомість, як відомо, у нас тепер є національна поліція, і зокрема – патрульна поліція.

Зі слів Авакова, за рахунок новостворених структур у системі МВС процедури оформлення транспортних засобів мають стати простішими і прозорішими.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що Національна поліція і її підрозділи законодавчо наділені повноваженнями у сфері нагляду за безпекою дорожнього руху, реєстрації і зберігання даних про транспорт, а також видачі водійських посвідчень.

Які документи потрібні:

Зі слів міністра Авакова, після ліквідації МРЕВ та відміни довідки-рахунка, оформити придбаний/проданий транспортний засіб нині можна одним зі способів:

1. Підписати договір купівлі-продажу (дарування) між продавцем і покупцем особисто в будь-якому сервісному центрі МВС України в присутності адміністратора центру з пред'явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов'язкові платежі, встановлені законом.

2. Нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу і надати його в будь-який сервісний центр України. Оплатити обов'язкові платежі плюс послуги нотаріуса.

3. Для покупців нових автомобілів у салонах (в юридичної особи) достатньо надати в сервісний центр договір, що підтверджується печаткою продавця і свої документи. Оплатити обов'язкові платежі, встановлені законом.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКОХ АВТОМОБІЛІВ У ЛУЦЬКУ ТОРКНЕТЬСЯ ПОДАТОК НА АВТО

Камені спотикання

Замість ліквідованих МРЕВ мали почати роботу 62 оновлених центри з надання адміністративних послуг, що належать до компетенції МВС (це ще у квітні 2015 обіцяла заступниця Авакова Ека Згуладзе).

Але пізніше повідомили, що наприкінці вересня 2015 року тільки почалася робота з перетворення старих МРЕВ на нові центри.

На думку оглядача «Слово і діло» Олександра Радчука, неприємним наслідком ліквідації МРЕВ може стати той факт, що сервісних центрів створять тільки 62, тоді як відділів МРЕВ було в Україні 228.

Отже, значній частині українців доведеться їхати в інше місто, аби оформити документи на транспортні засоби.

Гендиректор Всеукраїнської асоціації авто імпортерів і дилерів Олег Назаренко відзначив, що поки що у працівників Сервісних центрів і нотаріусів немає доступу до усіх необхідних баз даних.

Наприклад, нотаріус не може визначити, чи не перебуває авто у розшуку.

Тому, допоки система не працює як слід, будьте особливо уважні щодо людини, в якої купуєте.

Досвід очевидця

Павло Кащук, керівник проекту InfoCar.ua, на своїй сторінці у Facebook розповів про власний досвід оформлення авто за «новими правилами».

Зі слів очевидця, у різних сервісних центрах обслуговують по–різному.

Більше того, навіть у одному центрі можуть бути спеціалісти з геть різним підходом до роботи.

В одному випадку – торочать про відсутність техпаспортів і «все пропало», в іншому – швидко оформляють все необхідне.

Реформа МРЭО - “зрада” или саботаж? Личный опыт.“Убрали справку-счет и стало еще хуже” - очень популярное на сегодня з...

Опубликовано Пашей К. Кашчуком 23 декабря 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 17:44
краще розкажіть, як реєструвати імпортоване авто з євро-5
гиии Показати IP 31 Січня 2016 21:34
в нашому тіпа мрев так само, рєшали тупо соваються по службових кабінетах і самі забирають документи і номери, в касі на 3 поверсі платять за 5-6 постановок одночасно, в другому віконці сидить рідкісний хамовитий дядько, який тебе бачити не хоче, а працює з документами, які збоку рєшали підносять, ніхто нічого пояснити не хоче, а прямо під сходами розраховуються решали з працівниками цього центру. що змінилось? кажуть, що це можна буде зробити в ЦНАПІ, скоріше б вже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus