USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі маршрутники страйкуватимуть, якщо на них тиснутимуть

29 Грудня 2009 14:03
Водії-члени громадського об’єднання «Волинський пасажирський транспорт» готові вдатися до акцій протесту, якщо на них і далі тиснутимуть окремі політики та контролюючі органи.
Сьогодні луцькі маршрутники зібрали прес-конференції на підтримку діючого тарифу 2 гривні за прохзд у міському транспорті. А також із проводу виступів депутата міської ради Андрія Козюри, який порушив питання про обґрунтованість тарифів. Водії маршрутних таксі ухвалили звернення до депутатів міськради, мера Богдана Шиби та керівників контролюючих органів.
У зверненні йдеться: «сьогодні збільшення тарифу за проїзд трактується контролюючими органами, як якесь порушення. Давайте глянемо правді в очі: на діяльність міських перевізників об’єктивно не могли не вплинути різке підвищення цін на енергоносії, подорожчання матеріалів, запчастин та комплектуючих. Це призвело до невідповідності тарифів до фактичних витрат перевізників».
Маршрутники відкидають нібито безпідставні звинувачення на їхню адресу. «Вимагаємо зважити на наші проблеми, врахувати нашу позицію і припинити численні маніпуляції та політичні спекуляції навколо міський пасажирських перевезень у Луцьку», - обурюються водії.
Також вони нагадують владі, що самі постійно поліпшують рівень обслуговування пасажирів. Зокрема, охоплено транспортними послугами вулиці, котрі раніше вважалися неперспективними для перевезення пасажирів. Складені графіки руху пасажирського транспорту, людей інформують про рух, приміром, на сайті Луцької міської ради.
Найбільшими своїми здобутками луцькі перевізники вважають те, що повністю оновлений автобусний парк на 40 мільйонів гривень. За словами директора Луцького підприємства електротранспорту Костянтина Патрикеєва, із 1 січня 2011 року у всіх маршрутних таксі з’явиться єдина централізована диспетчерська служба із застосуванням сучасних інформаційних технологій.
Щодо закидів про тарифи депутат міськради Козюри, то перевізники стверджують: Андрій Козюра не звертався до них із запитаннями про обґрунтованість тарифів.
«Якщо хоче, то він може створити власне підприємство і їздити по гривні. Ми не проти конкуренції», - зауважили перевізники під час прес-конференції. Вони додають – якщо депутат Козюра знає, як здешевити перевезення у транспорті, то нехай поділиться такою думкою із перевізниками.
Член правління об’єднання «Волинський пасажирський транспорт» Олександр Шаміс розповів, що у Луцьку неможливо запровадити тариф у маршрутках, котрий би базувався на кілометражі або часу доби. Адже дороги в Луцьку такі, що 60-70 % маршрутів просто накладаються один на одного. Його слова підтвердив Костянтин Патрикеєв. Мовляв, «схема руху транспорту в місті нагадує піщаний годинник, де точками з’єднання клепсидр є Старий ринок і ЦУМ». 
Довідково:
За твердженням самих перевізників, заробітна платня у галузі водія маршрутного таксі – не менше тисячі гривень. У середньому – 1200-1500 гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
SysR Показати IP 29 Грудня 2009 14:26
бла-бла-бла підвищення ціни запчастин, 60-80% пересікаються, чого не придумаєш заради обгрунтування прибутків. Хто ж відмовиться від зайвих прибутків. А "сервіс" дааа.. на рівні.. І транспорт по "графіку" ходить, тільки графік динамічний.
Куратор Показати IP 29 Грудня 2009 15:47
Ндаа, сервіс точно на висоті! В маршрутках так холодно в морози, що через візерунки на вікнах навіть зупинки не видно. Хоча для чого на них дивитись - треба певно возити з собою роздруківку із сайту міськради з маршрутами і відраховувати зупинки.
Заноза Показати IP 29 Грудня 2009 16:09
Піндик! Як матюкатися і курити в салонах - то їм рота не закриєш, а як кажеш, шо задорого - одразу пищати починають. Жах!
Віктор Показати IP 29 Грудня 2009 20:29
Я категорично проти тарифу 2 грн. Рекомендую всім пробувати боротися по можливості пішоходним рухом. Для здоровля годину в день треба ходити, тож я намагаюся більшість маршрутів пішки проходити. Нехай збиткують жирні перевізники. Хоча це навряд чи подіє на них. Весною бензин і солярка ще підросте в ціні - стане 2,5. У жовтні 2010 - стане 3 грн. І т.д. Мабуть, доведеться виходити на вулиці і пікетувати. А то вони нічого не бояться. Гади...
Сергій Показати IP 29 Грудня 2009 23:48
В мене таке враження, що луцькі маршрутники взагалі страх втратили (не без допомоги луцької влади) і хочуть народний гнів на собі відчути. Нахабству повинен бути край. Доки нами українцями будуть керувати різні Шаміси і доїти нас?
Ладомир Показати IP 30 Грудня 2009 01:51
ТОЖ ВСІ ХОЧУТЬ ШОБ ЦІНА ВПАЛА на маршрутку. Хм... вони страйкувати будуть. А давайте нехай пасажири пострайкують і не сідатимуть в маршрутки цілий тиждень. Хай самі собі собі катаються в пусту. В єднанні наша сила. Козюра сам нічого не зробить. МИ ПОВИННІ ХОЧ РАЗ виступити ПРОТИ підвищення цін. Головне почати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus