USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Герой Майдану – у Луцьку

1 Серпня 2014 17:53
Учасник подій на Майдані, який не боявся зі щитом та палицею вийти під кулі, розповів про боротьбу на Майдані бандерштатівцям у Луцьку.

Гутірка із учасниками подій на Майдані у Києві Олександром Гучем та Володимиром Пастушком відбулася 1 серпня під час фестивалю «Бандерштат» у Луцьку.

Олександр Гуч (псевдо «Пегас») розповів, що Майдан для нього розпочався тоді, коли у Луцьку наприкінці листопада встановили декілька наметів. Активісти почали збиратися на підтримку європейського вибору. Під час перших сутичок у Києві у грудні, він разом із друзями був відповідальний за дітей у таборі у Ворохті, тому вирушити у Київ зміг напередодні нового року.

Перша доба у Києві запам’яталася йому барикадами та купою шаржів на політиків. Там Олександр Гуч перебував до Різдва, повернувшись у революційне місто 19 січня. Тоді він допомагав носити бруківку та шини, перебував у столиці до 29 січня.

Повернувшись на декілька днів на Волинь, з 4 лютого він знову повернувся у Київ. У найбуремніші дні у лютому, сотня самооборони «Волинська Січ», до якої належав Олександр Гуч, саме поселилася у Мінагрополітики.

Зранку 20-го лютого один із хлопців, вийшовши, щоб попити чаю, побачив, що барикади падають, тому кожен одразу ж схопив із собою те, що було під рукою – щит, палицю, шолом, бронежилет тощо. Вже чулися постріли на Інститутській, Олександр був сотенним, тому намагався оцінити ситуацію.

Хлопці під Жовтневим палацом просили йти на допомогу, тож часу на шикування та роздуми не було, Олександр Гуч разом із товаришами почав дертися вгору пагорбом, формуючи «лінію фронту». Вони розбилися на невеликі групки, все відбувалося спонтанно.

Олександр Гуч побачив, що попереду одного з хлопців поранило в шию, у самого був лише щит та палиця, але думки про відступ не було. Революціонер зізнається, що боявся, що під час його відступу може виникнути «стадний інстинкт» і відступатимуть інші.

Він тягнув пораненого друга, але невдовзі отримав кулю, яка пробила кістку лівої ноги. Олександр усвідомлював, що тяжко поранений, але мислив тверезо. Він мав телефон, який виявився стисненим, немов під пресом. Можливо, пристрій врятував його від осколка.

Врешті-решт, якийсь кремезний чоловік вхопив пораненого на руки та виніс з-під куль, ризикуючи життям.

Олександр зізнався, що дуже вдячний відважному чоловікові, ім’я якого так і не дізнався. Згодом троє хлопців занесли його у медпункт у Жовтневому, де він побачив безліч вбитих та поранених. Там Пегасові перев’язали ногу джгутом, щоб зупинити кров. Після двох із половиною тижнів у лікарні у Києві, він вирушив на лікування в Ізраїль. Нині сміливий майданець ходить самостійно без милиць.

«Я усвідомлював, що йду з палицею та щитом на автомати і це не має сенсу. Було очікування, що по нас стрілятимуть, але – ні кроку назад, тому що це поклик серця», - зізнався Олександр Гуч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Накуй Показати IP 1 Серпня 2014 17:56
Таких героев...
патріот Показати IP 1 Серпня 2014 18:01
Х.йню наробили з майданом. Люди в Жопі, а воно с.ка співає.
Да Показати IP 1 Серпня 2014 18:07
Жили бы себе, сейчас бы в Крыму отдыхали. В следующем году были бы выборы. А сколько людей живы бы остались...
Зато Показати IP 1 Серпня 2014 18:08
Зато гусь сейчас бооольшой начальник... Здобув... А что здобулы мы?
Панас Показати IP 1 Серпня 2014 18:13
солдати гинуть в бою, а сукі майданівськи весело співають... падлюки!
ааа Показати IP 1 Серпня 2014 19:13
коментар було видалено
вікіпедія Показати IP 1 Серпня 2014 21:13
ееее, ригіанали прип№зжені! ви апять полазили з нор? всі хто є на Бандерштаті при першій же повістці підуть і будуть захищати вас, падлюк! пропоную внести на розгляд ВР законопроект про відключення інету всім ватнікам і ригам!
ПРО до вікіпедія Показати IP 1 Серпня 2014 21:34
На йобенштат тільки граду нехватає. А та співайте.
віра до вікіпедія Показати IP 2 Серпня 2014 08:30
100% підтримую! Героям слава!!!
ксена Показати IP 1 Серпня 2014 22:00
Що ватнічки,грошики підзаробляєте?Скоро пригодяться вам на поминки, колоради довбані
віра до ксена Показати IP 2 Серпня 2014 08:36
100%!!! !Бачиш, як зашуршали! Та бандерштат йде попри гавкіт, для молоді патріотичноі цей захід потрібний, аце убозтво моральне, що пише, просто не знае, що можна не напитися, не волати дурними голосами, а поспілкуватися з близькими по духу людьми
ник Показати IP 2 Серпня 2014 08:56
коментар було видалено
Алина Показати IP 2 Серпня 2014 09:02
Патриот это тот,кто любит свой народ. Нацист это тот, кто ненавидит другой народ.
віра до Алина Показати IP 2 Серпня 2014 09:41
Правильно, але зараз це підходить до кацапського народу, а якщо ще повоюють, поможуть зброею терористам, будуть лізти на нашу землю, то і буде відноситися до украінського народу
лучанин Показати IP 2 Серпня 2014 09:27
Герої майдану зараз воюють на сході.. а мразі піаряться та скачуть на волинському збіговиську бомжів.. які не усвідомлюють що йде війна ..
123 Показати IP 2 Серпня 2014 09:33
Секта!!!
а чого тут? Показати IP 2 Серпня 2014 15:56
на майдан хай валить. бруківку на місце класти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus