USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд щодо скандального авто мера: додаткові факти

22 Травня 2015 15:46
Феміда вивчала документи щодо автівки Hyundai Sonata, яка є власністю приватників, а нею користується мер. Втім, представник міськради не зміг пояснити, на якому балансі обліковується машина.

Розгляд справи відбувся сьогодні, 22-го травня, в Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що депутат міськради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов звинуватив луцького мера у порушенні антикорупційного законодавства. Мовляв, луцький мер використовує автомобіль Хюндай Соната 2012 року, який не належить міськраді. Натомість Луцький міський голова Микола Романюк переконує, що жодної корупції у використанні цього авто немає.

Лише у лютому 2015 року стало відомо, що виконавчий комітет Луцької міської ради отримав 01.02.2014р. безплатно у ТзОВ «Фірма «Бріс» автомобіль марки Hyundai Sonata, вартістю понад 35000$.

Варто зауважити, що згадана вище фірма пов’язана з групою народного депутат Ігоря Єремеєва «Континіум».

Нагадаємо, судову справу Феміда розглядає вже втретє. Минулого разу Романюк знову не прийшов на суд.

Цього разу інтереси мара теж представляв керівник юридичного відділу міськради Олександр Рачков. Він попросив додати до справи документи щодо страхування машини, відповіді градоначальника на депутатські запити та документи, де зазначено, за якими водіями закріплене авто у міській раді.

Суддя Олександр Гринь запитав у відповідача, чому щодо вартості авто вказані різні суми, зокрема, заявлена ціна транспортного засобу - 293 тисячі гривень, а сума страхування - 570 тисяч.

«Я не можу точно сказати, але як мені відомо, то страхова компанія визначила вартість авто самостійно. Інформацію щодо ціни 293 тисячі гривень я можу сказати лише усно, що вона така, бо за такі кошти придбали машину», - пояснює Рачков.
Зауважимо, що за страхування машини кошти брали з міської казни.

Вивчаючи документи, представник Феміди поцікавився, навіщо депутат Осіпов додав Постанову Львівського апеляційного суду.

З цього приводу депутат наголосив, що там є чітке роз’яснення, де обґрунтовано, що депутат має право звертатися в суд. Як каже депутат, щоб не виникало сумнівів, що обранець громади має таке право.

Також суддя попросив пояснити, навіщо позивач представив документ із рішенням постійної комісії Луцької міської ради, де просять мера повернути авто.

«Міський голова знав позицію комісії з прав людини, яка рекомендувала відмовитися від автівки, а він жодної відповіді не надав і дій жодних не вчинив. Це стало останньою краплею та причинию звернутися у суд», - пояснив Андрій Осіпов.
Подив викликало у Феміди те, що угоду про отримання машини уклали 1 лютого 2014-го року, а в грудні того ж року мер дав відповідь на депутатський запит, що транспортні засоби не орендують.

«Справо у тому, що машина дійсно не орендується, а отримана в позичку», - відповідає представник Луцького міського голови.

Не зрозумілим були й документи, де вказано, що Hyundai Sonata обліковується на позабалансовому рахунку «0.2». Пояснити, що це позабалансовий рахунок відповідач не зміг.

У зв’язку з цим, суддя оголосив перерву до 11 години 29 травня.

Олександр Гринь зобов’язав відповідача наступного зібрання роз’яснити ситуацію про позабалансовий рахунок та представити положення про роботу відділу протидії корупції.

Зауважимо, що позивач вважає, що цей відділ неналежно спрацював, адже не виявив незаконної діяльності Миколи Романюка.

Додамо, що скандальним авто, згідно із документами, мер має право користуватися до 1 лютого 2016-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Остап Осіпов (троюрі Показати IP 22 Травня 2015 16:22
А ще, поважний суд і Ваша честь судді, візьміть до уваги той факт, що міський голова (сам бачив) брав у водія ручку аби підписати дорожній лист на списання бензину скандального автомобіля. Яке право мав луцький мер брати в аренду дорогу кулькову ручку у простого шоферюги? Чи не буде впливати той нахабний водій на прийняття важливих рішень на догоду своєму кучеру?
13 до Остап Осіпов (троюрі Показати IP 22 Травня 2015 17:55
ти олігофрен!!!
Andrij до Остап Осіпов (троюрі Показати IP 22 Травня 2015 17:57
Суддя вже давним давно куплений і перепроданий...
Юрист Показати IP 22 Травня 2015 16:27
Точно за такою схемою орендують авто всі "поважні органи" Волині.Наприклад Кіа Соренто, якою користується Луцький міцськрайоний суд орендована в приватної фірми і так далі.
Олесь до Юрист Показати IP 22 Травня 2015 17:58
Все нормально. Еремеев дав колі машину.... Коля нею їздить. Коля ерремі винен. Оскільки з палицею горщикі побиті, а покерувати хочеться- єремеев- хороша підпорка. На виброи. Правда, ми не знаємо подробиць... - ЩО коля за це готовий віддати????? А решта- по суті- Все це так смішно - по дитячому.... ну авто, типу " подароване"... коля легко-100 авто купав, би, і йому потім-у борщ ніхо б не плюнув... Але комсомольська натура зажадала халяви. Як і у випадку з БУРАТІНОМ..... Ну нащо світитись у схемах? Ще й таких " гнилих"? Грощі жмуть?-Вкласти нема куди? З карабасом - теж саме... Громада проти- мер за... Хто переможе???.- А мером бути хочеться... Не дивлячись на громаду... АЛЕ- Тут він і " спалився"... Ми ж не наївні?
Хлоп до Олесь Показати IP 22 Травня 2015 18:27
Наївні навіть не здогадуються, хто стоїть за цим поблажливо-хамським коментарем))
Олесь до Юрист Показати IP 22 Травня 2015 17:58
коментар було видалено
Lesja до Юрист Показати IP 22 Травня 2015 18:26
зараз також вирішується репутація судової системи та суддів..... якщо виправдають Романюка то замість судді Олекса Гриня можна і бабку з базару садити, все одно нічого не вирішує а тільки виконує що скажуть.....подивимося куди це все приведе.....
Патріот Показати IP 22 Травня 2015 16:28
Осіпов ти вже й так в своїх політичних абіціях знаходишся в агонії,Не роби сам із себе трепа політика,бо адвокат в тобі вже давно труп.
Петро до Патріот Показати IP 22 Травня 2015 18:29
а суддя чого такий чорнявий?, мабуть тільки з курорту або негр ))))))))
Неюрист Показати IP 22 Травня 2015 16:39
Авторе, коли пишете про засідання суду, не видавайте свої домисли і фантазії за позицію суду. З чого ви взяли, що у "Феміди" щось викликало "подив"?
Неюрист Показати IP 22 Травня 2015 16:48
І запитання до Романюка. Ви що не можете знайти нормального юриста? Якщо він не може грамотно пояснити чому ціна машини і ціна страховки відрізняється, то про що тоді говорити. Поки міську Раду будуть захищати такі олухи, як цей ваш "юрист", то ви постійно будете посьміховиськом.
Дьодік Показати IP 22 Травня 2015 16:55
Це корупція чистої води і осіпови-шмосіпови тут діло сьоме. Дивіться в суть.
дідо Показати IP 22 Травня 2015 17:07
Дешевий піар від Осіпова. Краще би судився з земельною комісією міськради, як багато років роздеребанюється. Чи подав в суд на Гриба,як той отримав ТРИ безкоштовні ділянки під забудову.
Баба до дідо Показати IP 22 Травня 2015 18:33
Молодець, Оська. Мочи держиморд. Закон на твоїй стороні. А ти дєд, не переводь стрєлки, а пиши по-сущєству.
Пишіть факти... Показати IP 22 Травня 2015 17:09
Феміда, представник Феміди.... Невже важко написати прізвище і ім'я головуючого судді?
Andrij до Пишіть факти... Показати IP 22 Травня 2015 20:22
Сашко Гринь написано....але він вроде ж помічником був
до дідо Показати IP 22 Травня 2015 17:31
В земельній комісіі осіпову зразу дадуть в бубен,от того і не лізе туда.
Хвілолох Показати IP 22 Травня 2015 18:29
"Цього разу інтереси мАра теж представляв керівник..." то що він не мер а МАРА це точно.
1221 Показати IP 22 Травня 2015 19:41
взагалі, викликає питання, чому міський голова використовує орендоване авто, воно, апріорі, не може бути дешевшим за куплене, як лізинг автобусів в автопарку, але М.Романюк погодився на це..Чому??? Нікому він це так і не пояснив тому, що, напевно, у нього високий рівень самооцінки ( напевно, такий, як у Тігіпка) і він не вважає за доцільне щось комусь пояснювати, бо він міський голова)))
1221 до 1221 Показати IP 22 Травня 2015 19:44
він вважає, що це усе виборчий піар - що ж не будемо заперечувати, але на питання треба відповідати, а не ховатися за словоблуддя..
www Показати IP 22 Травня 2015 23:28
Тупі полішуки... Ви біографію Осіпова знаєте? На скільки мільйонів він кинув людей в "Західінкомбанку" ? То це чесно.. А тут шукає щілину, аби засвітитися.. І щоб в мери пробитися.. І потім гаплик буде місту і всім жителям..!!!!!
Лучанин до www Показати IP 23 Травня 2015 00:01
Ага, запитайте в Осіпова про "Західінкомбанк".... Такий правильний, аж нудить ((((
www Показати IP 23 Травня 2015 01:14
А що не зрозуміло на рахунок страховки? Страховка КАСКО береться з ринкової вартості авто.., а по курсу валюти на сьогодняшній день..Плюс цивілка, плюс зелена карта (думаю, що за кордон таж віїзджає МЕР).. Так і виходить...
www Показати IP 23 Травня 2015 01:16
А те, що Рачков - ОЛЕНЬ і далекий від суті справи..., то інша мова.. Міг би відразу розставити всі крапки над "і", як кажуть...
www Показати IP 23 Травня 2015 01:19
А Осіпов грає під дудку Палиці, котрий в мери хоче, Хоче уже все місто повністю скупити і контролювати.
Paluzja ne palitsa до www Показати IP 23 Травня 2015 11:39
Vse byde gut....skoro mer a potim i gybernagor....moze ja a moze i xtos z mojix popli4nukiv....trumajtesja.....
я Показати IP 25 Травня 2015 11:55
прикольно так читати коменти. на 100 % впевений, що жоден з коментуючих в судовому засіданні не був. от і виходить що один, на вигляд обкурений, написав, що почув (недочув) чи придумав чи додумав, а інші коментують те, що на вигляд обкурений написав. отака і країна у нас - кинь в натовп інфо яку хочеш і всі бігом побігли коментувати. всі ж грамотні юристи, неюристи, всі все про всіх знають....кого сьогодні мочим?????? які сьогодні кістку кинуть????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus