USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Укртелеком» програв мобільним операторам битву за Волинь?

26 Березня 2009 13:50
Через поширення мобільного зв’язку все більше абонентів стаціонарних телефонів відмовляються від послуг ВАТ «Укртелеком». Про це розповів директор Волинської філії ВАТ «Укртелеком» Володимир Кошлатий під час наради у заступника голови облдержадміністрації Василя Дмитрука, - повідомляє 26 березня репортер «Волинських Новин».
За словами Володимира Кошлатого, частка «Укртелекому» на волинському ринку зв’язку становить лише 12%. На його думку, це спричинене тим, що волинян обслуговують ще десять операторів. Таким чином, відбувається масовий відтік абонентів, особливо юридичних осіб. Також за 2008 рік на 15% зменшився міжміський трафік, а в 2009-му цей показник вже сягнув 30%.
«Через кризу установи почали більше рахувати та переходити на дешевші оператори зв’язку. Крім того, наші конкуренти приходять на ринок із новими технологіями, чого ми собі не можемо дозволити», - зауважив начальник центру телекомунікаційних послуг Волинської філії ВАТ «Укртелеком» Ігор Попов.
Проте ситуацію рятує послуга швидкісного Інтернету «ОГО». У минулому році кількість користувачів зросла у 2,6 рази і наразі їх налічується 12,2 тисячі. І при цьому попит продовжує рости. «Проте виходить парадоксальна ситуація – попит є, а от пропозиції через відсутність портів немає», - зазначив Ігор Попов. «А портів немає через відсутність інвестицій», - додав він.
Як розповів Володимир Кошлатий, загалом корпорація «Укртелеком» у минулому році потерпіла збитків на півтора мільярда гривень. То Волинська філія порівняно виявилась найбільш прибутковою, не виконавши план по доходах лише на 0,3%.
Довідково:
Мобільні оператори в Україні у 2008 році надали послуг на 35 мільярдів гривень. А ВАТ «Укртелеком» враховуючи усі види послуг зібрав 7,5 мільярди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus