USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівництво сільської школи у Любешівському районі обійдеться у 22 млн

16 Лютого 2018 15:36
Невиплачені «чорнобильські» гроші, добудова школи та актового залу, ремонти доріг та освітлення вулиць – на ці та інші теми спілкувалися громади Любешівщини днями з народним депутатом від УКРОПу Іриною Констанкевич.

З робочим візитом Ірина Мирославівна побувала у селах Седлище, Любешівська Воля та Погулянка, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

У селі Седлище зустріч з народним депутатом відбувалася у приміщенні місцевої школи. Директор навчального закладу Надія Оліфірук поінформувала про життя школи й озвучила ряд проблемних питань, які турбують їхній колектив, та просила при можливості посприяти народного депутата у їхньому вирішенні. Зокрема, мова йшла про необхідність у придбанні нових меблів для початкових класів, мультимедійного обладнання, устаткування для біологічного кабінету тощо.

Серед проблем, які хвилюють громаду села Любешівська Воля, – ремонт доріг по вулицях Садова та Молодіжна, освітлення центральної вулиці уздовж дороги міжнародного значення Р-14, облаштування засобів примусового зниження швидкості на цій же дорозі біля школи, придбання спортивного інвентарю для навчального закладу та інше. Своє чергою, директор школи Микола Приймак та вчитель трудового навчання Сергій Руднік подякували народному депутату за успішну реалізацію проекту спільними зусиллями Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та ініціативної групи села щодо придбання обладнання для шкільної майстерні.

«Такі ініціативи необхідно підтримувати, адже заохочення до робітничих професій починається зі школи», – зазначила Ірина Констанкевич.

Далі народний депутат зі своїм помічником та іншими членами районної організації УКРОПу відвідали село Погулянка. На зустріч із Іриною Констанкевич прийшло досить багато пересічних жителів, педагогічних працівників. Найбільше жителів Погулянки турбує відсутність сільського клубу. Тож просили посприяти нардепа у пошуку ресурсів на його будівництво.

Однак Ірина Мирославівна пояснила, що наразі це є зовсім не доцільним, тим більше у час війни. Натомість, як альтернатива може бути добудова актового залу до місцевої школи. Народний депутат зауважила, що на часі – завершення будівництва школи в селі Гірки. Додамо, що там навчається більше ста учнів. Школу зводили ще сто років тому. Нині вона представлена кількома одноповерховими приміщеннями. Зведення нової будівлі розпочали ще у 2011 році. Загалом на нову школу потрібно 22 мільйони гривень. Минулого року за сприяння народного депутата Ірини Констанкевич, з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на будівництво школи у Гірках виділили 735 тисяч гривень.

«Неприпустимо, аби через незадовільний технічний стан будівель учні мерзли взимку, хворіли, почувалися некомфортно. Тому наразі будівництво нової школи – у пріоритеті. До слова, гарним прикладом участі громади у такому ж процесі є село Осівці Камінь-Каширського району, де батьки самі допомогають у будівницті. А у ще одному селі цього ж району, Стобихівці, громада самотужки назбирала 500 тисяч гривень для початку будівництва нової школи», – підкреслила Ірина Констанкевич.

Директор школи Ніна Нестерук зазначила, що їхній навчальний заклад опалюється грубками, а в коридорах взагалі немає опалення. А ще Ніна Петрівна повідомила: враховуючи те, що в селі немає дитсадка, було б добре облаштувати дитячий майданчик. Тож із цим проханням і звернулася до народного депутата.

Також людей цікавило й питання виплати відсуджених «чорнобильських грошей», що також наразі неабияк актуально. На основі звернень людей щодо цього Ірина Констанкевич скерує звернення, аби з’ясувати на якій стадії знаходиться справа кожного.

Приємним моментом стало вручення акустичної системи для місцевої школи, яка була придбана за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», народного депутата Ірини Констанкевич та ініціативної групи села на умовах співфінансування.

«Де б того дня не була Ірина Констанкевич, всюди на неї чекало і багато особистих звернень. А ще – слів щирої вдячності за надану допомогу людям», - наголошують у прес-служб УКРОПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петрович Показати IP 16 Лютого 2018 16:14
Ірина порядна жінка!!! Не звертайте уваги на аморальну носату, її «жаба» задавить)))) ліжко ділить з усіма керівниками !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus