USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Турійщині знайшли відходи з ковельського ветсанзаводу

28 Квітня 2017 19:06
Вночі у Турійському районі вигрузили кілька вантажівок смердючих тваринних відходів. Місцеві підозрюють, що їх привезли з ковельського ветсанзаводу, пише Волинь24.

Заступник голови Турійської районної організації ВО «Свобода» Андрій Полячук розповів, що місцеві мешканці почали бити на сполох з вечора 27 квітня.

Повідомляли про спробу вивезти небезпечні відходи на їх територію мешканці села Задиби та Радовичі, що у Турійському районі.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик повідомив, що мертвеччину з ковельського ветсанзаводу вивозять у Турійський район.

Спершу жителі Задиб намагались перешкодити викиданню відходів поблизу їхнього села, однак на ранок невтішну картину побачили і вони, і мешканці Радович. Біля сіл з’явились гори гнилих відходів. Зокрема, у піщаному кар’єрі біля Радович серед непотребу можна виокремити яєчні шкарлупи. При цьому гниль встигли прикопати землею.

«Там смердить так, що мій колега стояв за 200 метрів і його мало не вирвало. Це гнилі відходи, які видно, що довгий час пролежали і ще можуть пролежати років 50, забруднюючи середовище. А з цього кар’єру люди пісок беруть на свої потреби!», - наголошує Андрій Полячук.

З його слів, місцеві вже викликали поліцію, збиралось керівництво районної ради, аби обговорити ситуацію. Також планується засідання сільських рад.

Люди хочуть, аби екологи перевірили це звалище і встановили, чи шкодить воно довкіллю.
Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ перекривали дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу.

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох. Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Тим часом, Волинський обласний лабораторний центр встановив перевищення гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками у пробах питних вод у колодязях, що знаходяться неподалік "заводу смерті". Крім того, як повідомляє Про Ковель, мешканці прилеглих до сумнозвісного ветсанзаводу вулиць уже тривалий час не можуть споживати питну воду із власних колодязів, тому користуються привозною.

Варто додати, через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коля Показати IP 29 Квітня 2017 01:33
Дякуйте нашим високопосадовцям, тепер нюхаймо і кланяймось в три поклони і кажімо "ДЯКУЮ" за таке досягнення наших чиновників ! "Дякуємо", що відмили кошти на утилізації і завдали екологічного лиха, поставивши під загрозу здоров'я волинян !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus