USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Індонезії стався потужний землетрус, десятки загиблих

7 Грудня 2016 08:49
Під час землетрусу на узбережжі Індонезії, що стався в середу, 7 грудня, в провінції Ачех, загинули щонайменше 25 осіб.

Землетрус магнітудою 6,5 (за іншими даними - 6,4) стався рано вранці, епіцентр підземних поштовхів знаходився на північ від невеликого міста Реулеует. Багато будинків зруйновані, під завалами можуть перебувати десятки людей, - пише Тиждень.ua.




Згідно з даними місцевих служб, землетрус застав багатьох жителів мусульманського регіону за підготовкою до ранкового намазу. Сейсмологи стверджують, що підземні поштовхи відчувалися у всій провінції Ачех. Після перших ознак землетрусу жителі, побоюючись океанських хвиль, в паніці вибігли з будинків. При цьому влада про небезпеку цунамі не повідомляла.



У 2004 році ця ж провінція серйозно постраждала в результаті землетрусу і цунамі. Тоді в Індонезії загинули понад 170 тисяч осіб, десятки тисяч загинули в Індії, Таїланді і Шрі-Ланці.

Як повідомлялося, 24 листопада землетрус магнітудою 7 балів стався на тихоокеанському узбережжі Центральної Америки. У Японії 22 листопада стався потужний землетрус магнітудою 7,3 бали. Через близько години після землетрусу у країні сталися цунамі 1,4 метра і 90 сантиметрів. 13 листопада у Новій Зеландії сталась серія землетрусів, найпотужніший із яких мав магнітуду 7,8.

29 листопада на Південному Заході Польщі, неподалік із кордонами з Німеччиною та Чехією, стався землетрус магнітудою 4,4 бала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus