USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Відійшов у вічність почесний доктор Луцького НТУ

27 Вересня 2020 19:21
Перестало битися серце доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка інженерної академії України та почесного доктора Луцького національного технічного університету Гедаля Абрамовича Хайліса.

Сумну звістку повідомили на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

«Усе його життя було пов'язане з тим, як краще механізувати сільськогосподарські процеси, досліджувати та удосконалювати машини. Інженер за фахом, за весь період роботи Гедаль Хайліс здійснив значний внесок у розвиток теоретичних та практичних напрямків дослідження механізмів сільськогосподарських машин, з механіки рослинних матеріалів, з механізації вирощування і збирання льону, сушіння матеріалів та ряду інших питань. Він заснував нову наукову дисципліну «Механіка рослинних матеріалів», – йдеться у дописі.
Гедаль Хайліс – науковий керівник багатьох аспірантів і докторантів, ним створена наукова школа, під його керівництвом підготовлено і захищено 38 кандидатських дисертацій, він був науковим консультантом 7 докторських дисертацій.

«Усі, хто знав Гедаля Абрамовича, відзначають його надзвичайну скромність, тактовність і прагнення безкорисливо допомагати всім. Він був взірцем порядності, чесності та інтелігентності», - інформують на сторінці ЛНТУ.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Гедаля Абрамовича!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корсак Показати IP 27 Вересня 2020 20:31
Я теж своъ роботи захищав і розробляв в нього
Авжеж Показати IP 27 Вересня 2020 23:33
Щирі співчуття... Разом з тим хотілося щоб настали часи коли такі люди змогли б ще почути чи прочитати від інших ще під час життя те, шо пишуть про них після смерті, їм було б приємно знати що їх цінують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus