USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кияни виліковують застуду волинською журавлиною. ВІДЕО

26 Листопада 2013 15:00
Позбавитися застуди без пігулок та аптечних вітамінів – усе лише ягодами. Прихильники нетрадиційної медицини називають їх скарбницею корисних речовин, що зміцнюють імунітет. І за всю зиму вони не втратять цілющих властивостей, - повідомляє «Перший національний».

Наталя Стахник, жителька села Озеро, - лікар сама собі і всій родині. До зими підготувалася заздалегідь. Перетерла, заморозила і висушила калину, горобину, журавлину, обліпиху та брусницю. Каже, торік врятувала свою дитину від важкої застуди без пігулок – лише ягодами. Малиною збивала температуру, калиною лікувала кашель. Калина в неї росте на подвір’ї, тож зайву китицю можна зірвати будь-коли.
Якщо немає власного саду, то варто купувати плоди на базарі у постійних продавців. Світлана везла журавлину із Волині аж до столичного ринку. Вона про диво-ягоду знає все.

«Журавлина убиває всі інфекції в організмі, навіть початкову стадію туберкульозу, убиває цю паличку. Знімає температуру, людина, яка приймає щодня хоча б по ложці, вона дуже загартована», - каже продавець столичного ринку Світлана, яка везла журавлину аж із Волині.

Саме за великий цілющий спектр американські медики назвали журавлину найкориснішою ягодою в світі. Її речовини допомагають боротися з серцево-судинними захворюваннями, онкологією та передчасним старінням.

Журавлина допомагає північним народам позбавитися цинги, ягода лікує застуду та хворе горло, допомагає збити жар та вбиває шкідливий мікроб – хелікобактер, що є причиною виразки шлунка.

Інші ягоди теж корисні. Шипшина, брусниця, обліпиха знищують бактерії та є справжнім вітамінним вибухом. Найліпше вживати все ж таки лісові плоди. У США вчені зробили дослідження, що такі дарунки природи навіть покращують розумові здібності. Адже мають багато антиоксидантів і очищають кров від токсинів.

Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я:

– А якщо очищується кров від токсинів, то вона більш має таких властивостей підживлювальних і в першу чергу покращується якість розумової діяльності.

Але як і будь-який лікувальний препарат, ягоди теж мають свої протипоказання. Їх не варто їсти ложками – особливо пацієнтам, котрі мають запалення у період загострення, каміння в нирках, алергікам та не давати дітям до року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus