USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Підготовку дитячих таборів треба прискорити,–головний лікар СЕС

14 Травня 2013 15:13
До початку оздоровчого сезону лишилось два тижні, втім заміські дитячі табори досі не виконали всіх необхідних приписів, аби повноцінно прийняти перших відпочивальників.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко не задоволена підготовкою таборів відпочинку до оздоровчого сезону, хоча й відзначила, що у цій сфері робиться багато, та працюють досвідчені керівники.

Про це вона розповіла під час засідання обласної міжвідомчої комісії питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей 14 травня.

За її словами, на початку відпочинкового сезону збільшується кількість інфекційних захворювань, зокрема гострих кишкових інфекцій та сальмонельозу. «Цього року таких випадків зареєстровано більше у порівнянні з минулорічними показниками, тому потрібно звернути особливу увагу на підготовку до оздоровчого сезону дитячих таборів», - зазначила головний лікар СЕС.

Вона зазначила, що в закладах оздоровлення та відпочинку обов’язково мають працювати досвідчені спеціалісти, які розуміють необхідність дотримання режиму, загартування та дотримання гігієнічних норм в дитячих закладах такого типу.

Головний санітарний лікар наголосила, що підготовчі роботи до відпочинкового сезону, відповідно до нормативних документів, мають завершити до 20 травня, однак в більшості заміських таборів роботи ще так і не почали, тому варто прискорити ці процеси.

«Всі заходи в оздоровчих закладах щодо поліпшення матеріально-технічної бази, виконання планів та завдань, приписів санепідемслужби, поточних ремонтів та впорядкування територій, місць купання, обробки постільної білизни, забезпечення доброякісною питною водою, проведення промивки та дезінфекції водогонів - ще на стадії підготовки. Керівникам установ варто організувати ще багато напрямків: забезпечення необхідним інвентарем та холодильним обладнанням, налагодити роботу душових, умивальних кімнат, місця сушіння взуття та одягу, придбати необхідні миючі засоби, котрі дозволені для використання Міністерством охорони здоров’я для використанні у дитячих підліткових закладах. Повинно все бути згідно з нормами оснащення, і прозвітувати про це потрібно до 20-го травня», - зазначила Янко.

Основну увагу, за словами державного санітарного лікаря, варто приділити контролю за якістю продуктів: постачальники мають отримати всі необхідні документи, зробити лабораторний аналіз продукції та не забувати, що транспорт для перевезення має бути ізотермічним. Тільки тоді, вважає Янко, мова буде йти про справді свіжі та якісні продукти.

Головний державний санітарний лікар Волинської області, своєю чергою, наголосила, що у зв’язку з реорганізацією служби, цього року відповідальність за організацію оздоровчого процесу та харчування дітей більше ляже на керівників закладів, медичний персонал та постачальників.

За її словами, у цьому році вони чітко контролюватимуть всіх постачальників продуктів харчування на наявність відповідних документів та дозволів, лабораторних досліджень та умов транспортування продукції, бо минулого року таких зловживань було дуже багато.

Разом із тим, вона попередила, що розпочинати сезон відпочинковим закладам без погодження та документальних підтверджень про готовність до прийому відпочивальників, суворо заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus