USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пристрій для порятунку дітей хочуть придбати у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

1 Серпня 2013 15:50
Збір коштів для придбання шейкера зі зберігання тромбоцитів, який необхідний онкохворим дітям, розпочали 1-ого серпня.

Під час прес-конференції з нагоди початку акції президент благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук, звернулася до громадськості з тим, щоб всі охочі долучилися до благородної справи.

Марія Адамчук розповіла, що шейкер необхідний для того, щоб вирішити проблему зберігання тромбоконцентрату. А встановити пристрій планують в Онкогематологічному центрі обласної дитячої клінічної лікарні.

Наразі благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» надав 30 тисяч гривень для придбання пристрою. А це - третина від загальної вартості шейкера - 95 тисяч гривень. Кошти планують зібрати до кінця вересня.



Лікар-гематолог Онкогематологічного Центру обласної дитячої клінічної лікарні Наталія Кеда повідомила, щороку в області фіксують 30-40 випадків виникнення злоякісних новоутворень у дітей.

У клініці є сепаратор крові, що виготовляє необхідні для лікування тромбоцити, проте існує проблема збереження тромбоцитів. Придбаний шейкер дозволить брати декілька порцій тромбоконцентрату та зберігати їх протягом п’яти діб.

Учасникам прес-конференції продемонстрували соціальний ролик, орієнтований на збір коштів.


Заступник голови правління фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зазначила, що метою фонду є не просто надання адресної допомоги, а вирішення проблеми в цілому.

«Благодійності потрібно вчитися, і вчитися можна на прикладі інших людей, усвідомивши масштаби проблеми. Якщо людина небайдужа, вона повинна зробити реальний крок – допомогти у силу своїх можливостей. У подальшому фонд підтримуватиме подібні благодійні акції, адже Ігор Палиця пріоритетним напрямом діяльності фонду вважає підтримку галузі охорони здоров’я», - сказала Ірина Констанкевич.



На другому етапі збору коштів планують залучити волонтерів центру «Довіра» Східноєвропейського національного Університету імені Лесі Українки.

Протоієрей Олександр Богданов розповів, що подібні акції, на його думку, повинні виховувати у громадян почуття любові до ближнього, яке притупилося у сучасному світі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus