USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

Райлікарню у Луцьку розформують. ФОТО. ВІДЕО

12 Квітня 2013 18:18
Луцьку райлікарню закриють, а натомість створять Центр первинної-медико санітарної допомоги.

Сьогодні під час 24 позачергової сесії районної ради шостого скликання депутати райради протестували щодо створення нового комунального закладу «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», – повідомляє «Під прицілом».

Нагадаємо, планується реорганізувати Луцьку районну лікарню у новий комунальний заклад - «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Зокрема заступник голови райдержадміністрації Арсеній Сидорчук, повідомив, що все, що зараз відбувається в області, - виключно за законом, і за все, що б не сталося, відповідатиме влада.

«Ті хто роблять, ті й відповідають», - заявив Сидорчук.

Проте депутати запротестували. Мовляв, єдиний закон, який дозволяє створювати заклади, якими намагаються наразі «набити» область, розповсюджується лише на пілотні області (Вінницька, Дніпропетровська, Донецька та Київська), де Волинської немає.

«Замовник реформи є, і він наразі сидить в «білому домі», Клімчук Борис Петрович», - заявила керівник фракції ВО «Свобода» Марія Пивовар.

Громадські обранці переконані, що рішення про створення закладу їм просто нав’язують.

Що ж до скорочень, яких побоюються працівники районної лікарні Луцька, то заступник голови райради повідомив усім присутнім, що ніяких скорочень після реорганізації не передбачається.

«Просто пройдемо процедуру, коли ліквідовується одна організація, де відповідно люди будуть скорочені, а в іншій працевлаштовані. Жодного питання, щодо працевлаштування не виникає», - запевнив Арсеній Сидорчук.

Окрім цього стало відомо, що на створення «Луцького районного центру первинної-медико санітарної допомоги» «відщипнуть» 33%, тобто 6 мільйонів гривень, із районного бюджету області.

І все ж, за рішенням більшості депутатів, центр все ж таки буде створений, не зважаючи на всі перепони з боку громади.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 12 Квітня 2013 18:25
В обласні лікарні суцільні черги. Тепер ще більші будуть. Зате побори зростуть для лікарів-хабарників. Реформа у дії, скорочують одну лікарню та будують другу за 99 мільйлнів. Чисте відмивання бабла.
Здоровий глузд Показати IP 12 Квітня 2013 22:18
"Зокрема заступник голови райдержадміністрації Арсеній Сидорчук, повідомив, що все, що зараз відбувається в області, - виключно за законом" Вчитайтеся- за законм, а не ЗА ЛЮДЕЙ "і за все, що б не сталося, відповідатиме влада".Людям непотрібна ваша відповідальність, Ваша відповідальність не є гарантіею нашого здоров"я.
Катерина Показати IP 15 Квітня 2013 15:44
ніхто нормальний до цього там не лікувався не буде і після реформування...а от купити лікарняне то інша справа...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus