USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Щороку гадюки кусають 5-6 волинян

5 Липня 2011 15:29
У лікарні Волині ще не надійшли сироватки від укусів гадюк, хоча заявки на ці препарати у Міністерство охорони здоров'я подані.
Про це повідомили в обласному управлінні охорони здоров'я, - інформує Волинь-нова.
Тим часом цей препарат зараз актуальний.У поліських районах люди йдуть на промисел цілими сім'ями, беруть до лісу і дітей.
Спеціалісти кажуть, що цього року травнева спека активізувала змій раніше, ніж звичайно. Тому вже є потерпілі в Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та в інших областях.
Щорічно на Волині від укусів гадюк страждають 5-6 осіб.
За словами медиків, важливо, щоб потерпілих якнайшвидше доправили у лікарню, оскільки отрута швидко вражає серцево-судинну і нервову системи. Уже через півгодини проявляються загальні ознаки отруєння: слабкість, запаморочення, головний біль, задишка, набряки тканин, блювота.
Спеціалісти не радять відсмоктувати кров з місця укусу чи перев'язувати джгутом вражену кінцівку. Хворому бажано часто давати пити, щоб зменшити концентрацію отрути.
В Україні сироватку не виготовляють, її закуповують невеликими партіями у Польщі чи Росії. Препарати ці дуже дорогі й термін придатності у них невеликий.
А без них рятувати тих, кому не вдалось благополучно розминутись з гадюкою, значно складніше.
Нагадаємо, минулого тижня МОЗ України надало дозвіл на ввезення з Росії 555 доз сироватки проти отрути гадюки звичайної російського виробництва, що має вирішити проблему нестачі препарату в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus