USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від грипу вакцинується близько 1%, а треба 90-95, - Кошель

18 Жовтня 2013 07:02
Найсприятливіший період для вакцинації проти грипу – жовтень - грудень, щоб організм зміг виробити стійкий імунітет, кажуть медики.
Нагадаємо, у області з-поміж сезонних хвороб очікується посилення вірусів грипу H1N1 та групи B.
Начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель у коментарі Волинським Новинам повідомив, що всього в Україні зареєстровано три вакцини від грипу, на дві з них медики поки що чекають. А в аптечній мережі міста уже є вакцина «Ваксігрип», виробництва Франції. Вартість ампули – близько 80 гривень.

«Головна проблема - зберегти холодовий ланцюг, поки вакцина пройде шлях від аптеки до маніпуляційного кабінету. Варто, на мою думку, сконцентрувати вакцину у тих аптечних пунктах, які розташовані в поліклініках, амбулаторіях та лікарнях. Або підприємствам закуповувати для своїх працівників», - пояснив головний медик міста.
З його слів, зараз щеплюється від грипу в середньому всього 0,5-1% населення. А для того, щоб суттєво вплинути на епідеміологічну ситуацію, потрібно щепити майже 90-95%.
Крім того, Федір Кошель нагадав, що часто люди плутають грип і ГРВІ. Під час епідеміологічних спалахів лише у 5-8% випадків діагностують грип. Від гострої вірусної інфекції ж вакцини немає. Але легковажити у цих випадках також не можна.
«Грип - грізніше захворювання, воно важко протікає, і є велика небезпека ускладнень. Людина, яка хворіє грипом, навіть якби й хотіла вийти на роботу – не може, вона практично прикута до ліжка. З ГРВІ люди часто нехтують лікарськими рекомендаціями, виходять на роботу, а потім по два місяці мучаться, не можуть вилікуватися», - наголосив Кошель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 18 Жовтня 2013 11:07
Кошелю ти сам себе і вакцинуй своїми вакцинами, а ми простий люд,якось часником обійдеося. Так переживаєш за нас і наше здоровя. Ти переживаєш,якби бабло відмити.Ми не піддослідні кроліки з нашим то імунітетом і екологічним станом природи тільки вакцини і бракувало. Діток вакцинуєте, які помирають, вакциною,яка ніде не зареєстрована, в бідонах розливаєте- це говорили депутати на Верховній раді.Ви своїх діток привселюдно провакцинуйте на камеру цими вакцинами,а тоді ми за вами будемо.Добре?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus