USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фейгін: Найбільший успіх і розчарування 2016 року – Савченко

31 Грудня 2016 14:00
Звільнення нардепа Надії Савченко з ув'язнення в Росії "затьмарювало всі інші" події 2016 року, заявив в коментарі виданню "ГОРДОН" російський адвокат Марк Фейгін.

"Я продовжую займатися звільненням українських політв'язнів, тому розраховував, що ситуація з Надією стане універсальним інструментом в боротьбі за інших політв'язнів. Але цього не сталося. Найбільший успіх 2016 року - Савченко, найбільше розчарування - Савченко. Як то кажуть, успіх - це відтермінований провал", - зазначив він, додавши, що її звільнення "затьмарювало всі інші" події 2016 року.

Фейгін підкреслив, що в цьому році "можна говорити про баланс - успіхи рівні невдачам".

"Розчарування полягає в наступному: Україна не прийняла Савченко, а Савченко, своєю чергою, не прийняла Україну такою, якою вона є. Тобто взаєморозуміння так і не виникло. А це дуже вплинуло на всю ситуацію з політв'язнями", - вважає адвокат.

Марк Фейгін під час процесу над Савченко в Росії був її адвокатом разом з Іллею Новіковим і Миколою Полозовим.

Надія Савченко воювала на Донбасі в складі батальйону "Айдар", потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" і була незаконно вивезена до Росії.

У березні 2016 року суд в Ростовській області визнав її винною в причетності до вбивства російських журналістів в Луганській області і засудив до 22 років позбавлення волі. Свою вину льотчиця не визнала.

У травні 2016 року Савченко повернулася в Україну: її обміняли на російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Нагадаємо, Верховна Рада виключила Надію Савченко зі складу Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Таке рішення ухвалив Комітет ВР у закордонних справах. Нардепа також виключають із Комітету з нацбезпеки і оборони ВРУ.

20 грудня спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про виключення депутата Надії Савченко з фракції «Батьківщина».

Раніше стало відомо, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Служба безпеки України заявила, що ця зустріч не була погоджена. Нардепа викликали в СБУ на допит, де вона підтвердила факт таких переговорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus