USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кучма звернувся до Лукашенка про допомогу

5 Березня 2014 08:12
Колишній президент України Леонід Кучма звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенка з проханням підтримати збереження цілісності України і не допустити кровопролиття. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Білорусі, інформує «Кореспондент».

Зазначається, що увечері 4 березня відбулася телефонна розмова між Лукашенком і Кучмою на прохання останнього.

"Леонід Кучма звернувся до глави білоруської держави з проханням про підтримку в збереженні цілісності України та недопущення кровопролиття", - повідомляє прес-служба Лукашенка.

Кучма виклав свою позицію щодо ситуації в Україні і детально поінформував президента Білорусі про реальний стан справ у Криму.

Зміна влади відбулася в Україні наприкінці лютого. Верховна Рада усунула президента Віктора Януковича від влади, змінила конституцію, поклала виконання обов'язків президента на спікера Олександра Турчинова і призначила президентські вибори на 25 травня.

Крим відмовився визнати легітимність влади в Києві. 27 лютого парламент республіки розпустив місцевий уряд і призначив прем'єр-міністром проросійського політика Сергія Аксьонова, який розпорядився провести в Криму референдум про статус республіки, а також звернувся до Росії за допомогою у забезпеченні миру в регіоні.

1 березня Рада Федерації дозволила президенту РФ Володимиру Путіну використати на території України війська для захисту російських громадян, які проживають на півострові. 4 березня Путін заявив, що необхідності вводити в Україну війська поки немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus