USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Радбез ООН проведе засідання через рішення США щодо Єрусалиму

7 Грудня 2017 09:06
Більше половини країн-членів Ради Безпеки ООН запросили проведення екстреної зустрічі в зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

«У світлі зробленої заяви про статус Єрусалима, делегації Болівії, Єгипту, Франції, Італії, Сенегалу, Швеції, Великобританії та Уругваю просять голову скликати до кінця цього тижня екстрене засідання Ради з брифінгом Генерального секретаря», - йдеться в спільній заяві дипмісій.

Члени Радбезу ООН зберуться в п'ятницю в першій половині дня за часом Нью-Йорка.

За словами заступника постпреда Швеції в ООН Карла Скау, «ООН дала Єрусалиму спеціальний юридичний і політичний статус, і Рада Безпеки закликає міжнародне співтовариство поважати його», передає Reuters.

Скау нагадав про прийняту Радою Безпеки в грудні 2016 року резолюції, в якій говориться, що ООН не визнає результати війни 1967 року, в результаті якої Ізраїль анексував східну частину Єрусалима. В підтримку резолюції висловилися 14 країн, а США відмовилися від голосування. Палестина вважає Східний Єрусалим своєю столицею.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалиму столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва в це місто. Очікується, що цей крок може призвести до протестів в арабських країнах. Своєю чергою, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Єрусалим має бути столицею двох держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus