USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Реєстрацією місця проживання громадян займатимуться у Луцькій міськраді

28 Лютого 2016 16:33
Новий відділ, що займатиметься реєстрацією місця проживання громадян, створили, відповідно до нових вимог законодавства, у складі міської ради.

Про це йшлося під час четвертої сесії Луцької міськради.

Як пояснюють автори проекту рішення, відповідно до Закону України від 10.12.2015 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» повноваження щодо здійснення реєстрації місця проживання фізичних осіб передаються виконавчим органам Луцької міської ради. У зв'язку з цим виникла необхідність у створенні нового структурного підрозділу у складі Луцької міської ради - відділу ведення Реєстру територіальної громади Луцької міської ради.

«Основними завданнями Відділу є:

- формування та ведення Реєстру територіальної громади міста Луцька;

- здійснення реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

- здійснення передачі інформації та/або внесення у встановленому законом порядку відомостей про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб до Єдиного державного демографічного реєстру», - йдеться у документі.

Також передбачається, що новостворений відділ надаватиме відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міської ради відомості про виборців (осіб), на підставі яких здійснюється періодичне поновлення персональних даних Державного реєстру виборців, здійснює уточнення персональних даних виборців у порядку та в строки, визначені законодавством.


Депутат Микола Федік зауважив, що у членів комісії з питань прав людини були пропозиції внести зміни у проект рішення. Так, йшлося про те, що депутат має право отримати письмову відповідь на письмову чи подану в усній формі, як зазначено в документі. Його пропозицію врахували.

Депутат фракції «УКРОП» Борис Смаль пропонував вилучити слова про «стаж роботи, необхідний для роботи в органах місцевого самоврядування» у пункті щодо вимог до начальника відділу, замінивши їх на «необхідні знання, вміння та навики, необхідні для роботи в органах місцевого самоврядування». З його слів, не варто заважати талановитій молоді працювати в органах місцевого самоврядування.


Заступник міського голови Юрій Вербич наполягав на тому, щоб залишити вказану норму, адже є типові кваліфікаційні вимоги до кожної посади. Попри те, що вони мають рекомендаційний характер, посадовці міськради керуються ними у роботі.

Депутат Сергій Була запропонував лишити вимогу про стаж роботи на керівних посадах для керівника відділу, а для працівників скасувати таку вимогу. Цю пропозицію колеги підтримали.

У підсумку, депутати Луцької міськради ухвалили проект Положення про відділ ведення Реєстру територіальної громади Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 28 Лютого 2016 17:03
Всіх паспортисток гнати вшию. Бо знову розведуть бардак у новій службі.
ТарасЧурило Показати IP 28 Лютого 2016 18:22
Скорочення можуть бути де завгодно, та не в міській раді
Анонім до ТарасЧурило Показати IP 29 Лютого 2016 08:23
так, міському голові ще 3 зама!!!
Тарас Чурило Показати IP 28 Лютого 2016 18:26
Потрібно оптимізувати умови праці для молодого покоління
не всіх в шию Показати IP 28 Лютого 2016 18:57
по деякіх тюрма плаче
Ростик Показати IP 29 Лютого 2016 01:01
коментар було видалено
Міла Показати IP 25 Липня 2016 23:23
Чи Може здійснювати реєстрацію місця проживання військовообліковець?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus