USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Польщі заговорили про погіршення взаємин з Україною

22 Березня 2018 08:29
На сьогоднішній день у відносинах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа. Про це заявив польський історик і публіцист Єжи Таргальський.

За його словами, в Польщі з моменту, коли почалася криза у відносинах між Польщею та Ізраїлем і єврейськими колами в США, почалася робота над створенням російської націоналістичної, антисемітської, антиукраїнської, антиамериканської партії, яка закликатиме до союзу з Росією проти США і НАТО, передає «Польське радіо».

Таргальський вважає, що якщо уряд країни не відреагує на цю загрозу вчасно, то в Польщі з'явиться потужна проросійська сила, яка відбере велику частину електорату партії «Право і справедливість».

Історик зазначив, що зараз у польській політиці проросійський фактор стає все сильнішим і знаходить підтримку серед польського суспільства.

«Ситуація, яку ми маємо зараз, назрівала два роки. Партія влади не подбала про те, щоб не допустити розброду антиукраїнських настроїв, оскільки побоюється втратити голоси націоналістично налаштованих виборців. На думку лідерів партії, якщо будуть поступатися, їм вдасться зберегти контроль», - сказав експерт, уточнивши, що це помилкова оцінка ситуації.

Таргальський підкреслив, що зараз потрібні рішучі кроки, але урядова партія на це не здатна.

Крім того, Єжи Таргальський вважає, що закон про Інститут національної пам’яті Польщі, що стосується української частини, прийнято під диктат Росії, тому що люди, які це зробили, політично пов’язані з Росією. І, крім того, вони як політики грають антиукраїнською картою.

На його погляд, цей закон не буде застосовуватися, хоч націоналістичні елементи в державі будуть його використовувати, щоб збільшити своє значення. У Польщі, в урядових колах, є багато людей, які вважають, що частину закону, яка стосується України, необхідно змінити.

1 лютого польський парламент ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої. Напередодні, 6 лютого, президент Анджей Дуда підписав цей закон. Ухвалені зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Найбільша опозиційна партія в польському парламенті "Громадянська платформа" (РО) зареєструє у парламенті "альтернативний" законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Українець Показати IP 22 Березня 2018 09:08
План ФСБ працює найманці польські козачки працюють. Польща обгаджує Україну і українців разом з тим українські заробітчани піднімають економіку Польщі найбіднішої країни Європи. Як це бридко і тупо зі сторони Польщі котра усі віки займалася геноцидом українців. Українці будьте уважні поляки це другі москалі зрада, підкуп......
скептик Показати IP 22 Березня 2018 10:03
наївними є ті поляки, які вирішили поставити на співпрацю з парашою. та маацковська голота ще ніколи нікому нічого доброго не зробила.
Анонім Показати IP 22 Березня 2018 10:46
На кордоні з Польщею повісити портрет Бандери і всіх укркаїнців змушувати на нього плювати)) Після цього цим укркаїнцям додому вже ходу не буде-свої-ж порвуть)) Як той Тузік грілку))
скептик до Анонім Показати IP 22 Березня 2018 12:11
стань перед дзеркалом і плюй собі в очі скільки хочеш
Тімур до скептик Показати IP 22 Березня 2018 17:53
А ти хочеш з бандерою в європу? Ну ну.Час покаже.
Анатоль_ Показати IP 22 Березня 2018 10:46
А казали ранiше шо то нам старши брати та адвокати. I шо?
К.лучанин Показати IP 22 Березня 2018 11:28
Відроджуються часи російської імператриці Катерини ІІ ? З тих часів ПОЛЬЩА завжди хотіла мати підтримку і захист РОСІЇ. Поляки це знають добре. Україна зараз дуже слабенька і дипломатичні стосунки з ПОЛЬЩЕЮ можна сказати на дуже низькому рівні внаслідок недолугої політики ПОРОШЕНКА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus